پخش زنده
امروز: -
۱۷ هسته فناور برای نخستین بار در دانشگاه شهید چمران اهواز راه اندازی و با استفاده از ظرفیت دانشجویان برای حل مشکلات خوزستان فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اهمیت پایان نامهها در کاهش مشکلات استان و کشور گفت: نزدیک به سه درصد پایان نامهها در این دانشگاه تقاضا محور بوده، اما در نهایت بیش از ۱۵ درصد این پایان نامهها بر اساس نیاز خوزستان شروع شدند.
دکتر علیرضا کیاست گفت با توجه به شعار امسال با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، تلاش بر این است که پایان نامهها در جهت تقاضا محور بودن و حل مسائل استان پیش برود و امید است حداقل ۵۰ درصد پایان نامهها در سال آینده در این مسیر حرکت کنند.
وی در خصوص رتبه بندی دانشگاه گفت: در سال ۱۴۰۰ در ردیف ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفت، اما با توجه به تغییر در معیارهای ارزیابی سال ۱۴۰۱، رتبه این دانشگاه تنزل یافت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: به صورت کلی رتبه بندی این دانشگاه در معتبرترین رتبه بندی داخلی و از نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابل قبول است و در ردیف ۲۰ دانشگاه برتر کشور قرار دارد.
کیاست افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز از نظر موضوعی در زمینه مهندسی در ردیف پنج دانشگاه برتر کشور و در زمینه کشاورزی در ردیف هشت دانشگاه برتر قرار گرفت، اما رتبه به صورت کلی دستخوش تغییراتی شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص هستههای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ۱۷ هسته فناور برای نخستین بار در سطح دانشگاه راه اندازی و در مجتمع فناوری دانشگاه اسکان داده شده و با استفاده از ظرفیت دانشجویان در راستای حل مشکلات استان فعالیت میکنند.
وی در خصوص مسئولیتهای اجتماعی توضیح داد: دانشگاه داوری و نظارت بر جمع آوری آبهای سطح استان را انجام داده است و ۷۸ شهر مورد نظارت قرار گرفته که گام مهمی در جهت حل معضلات خوزستان محسوب میشود.
کیاست اضافه کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز مجوز ۱۷۰۲۵ را کسب کرده و در ردیف محدود آزمایشگاههایی قرار دارد که از این مجوز برخوردار است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ۸۰۰ مقاله در مجلات معتبر بین المللی و ۷۰۰ مقاله در مجلات ISC به چاپ رسیده است.
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز اظهار داشت: در حال حاضر ۱۶ تا ۱۷ هزار دانشجو در دانشگاه شهید چمران اهواز مشغول به تحصیل هستند که ۴۵ درصد این تعداد را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل میدهند و ۵۳ رشته کارشناسی، ۲۱۵ رشته کارشناسی ارشد، ۱۳۱ رشته دکتری در دانشگاه ارائه میشود.
دکتر علی محمد آخوند علی گفت: با وجود ظرفیت بالا و مناسب در دانشگاهها به ویژه دانشگاه شهید چمران اهواز میتواند جامعه را از حالت رکود خارج کرده و اشتغال را با موتور توسعه به جلو حرکت دهد.
وی ادامه داد: دانشگاه شهید چمران اهواز با هدف تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم به سمت راه اندازی پردیس علم و فناوری حرکت کرد که برای تمام افراد با صلاحیت دارای ابتکار بستر مناسبی فراهم شود؛ مجوز این پردیس از سوی شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شده است.
آخوند علی افزود: با مدیران شرکتهای صنعتی، تجاری و نهادهای دولتی و خصوصی از جمله سازمان آب و برق، شرکت نفت، پتروشیمی، ملی حفاری و صنایع فولاد ارتباط مناسب برقرار شده و بر اساس انعقاد چندین تفاهم نامه بخشی از دانشجویان میتوانند با صنعت ارتباط داشته باشند.