پخش زنده
امروز: -
در حالی که در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ شرکت غربی به خاطر تحریمهای ناشی از جنگ اوکراین از روسیه خارج شدند،
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی آرتی، در حالی که در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ شرکت غربی به خاطر تحریمهای ناشی از جنگ اوکراین از روسیه خارج شدند، ایگور مورگولف، سفیر روسیه در پکن، در مصاحبهای با تلویزیون مرکزی چین گفته که همکاری اقتصادی روسیه و چین در ماههای اخیر با سرعت بالایی در حال افزایش است و برای گسترش بیشتر نیز «چشم انداز خوبی» دارد.
به گفته این سفیر، شرکتهای چینی فعالانه در حال پر کردن خلاءهایی در بازار روسیه هستند که پس از خروج شرکتهای غربی به وجود آمده است.
مورگولف گفته است: ما از افزایش صادرات چین به روسیه، به ویژه ماشینآلات و کالاهای پیچیده استقبال میکنیم، که دوستان چینی ما به وسیله آنها دارند شکافهای خالی ناشی از خروج شرکتهای غربی از بازار روسیه را پر میکنند.
وی ادامه داد: «این موارد عبارت است از رایانه، تلفن همراه و اتومبیل. شما میتوانید خودروهای چینی بیشتر و بیشتری را در خیابانهای ما ببینید... بنابراین، من چشم انداز خوبی برای رشد صادرات چین به روسیه میبینم.»
وی خاطرنشان کرد که محصولات روسی نیز دارند در بازار چین محبوبیت پیدا میکنند.
مورگولف گفته: «پس از چهار ماه از اقامتم در پکن، میتوانم بگویم که محصولات غذایی روسیه در بین چینی هاتقاضای زیادی دارد. این واقعاً خوشحال کننده است.» این دیپلمات همچنین خاطرنشان کرد که روسیه در حال حاضر تنها ۲ درصد از واردات کالاهای کشاورزی چین را به خود اختصاص داده است که «بدیهی است که کافی نمیباشد.»
وی بیان داشت: «مطمئنم که روسیه میتواند محصولات کشاورزی بسیار بیشتری از جمله گیاهان روغنی، غلات، گوشت، محصولات شیلات و بسیاری دیگر را تامین کند.»
مورگولف افزود که انتظاراتی وجود دارد که دامنه صادرات روسیه به چین در زمینههایی مانند صنعت خمیر و کاغذ، صنایع شیمیایی، تولید کود و متالورژی بیشتر شود.
به گفته تحلیلگران دانشگاه ییل، پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، بیش از ۱۰۰۰ شرکت غربی تحت فشار تحریم ها، بازار روسیه را ترک کردند. در نتیجه، روسیه مجبور شد به سوی شرکای غیرغربی، به ویژه چین و هند، تغییر جهت دهد.
در ماههای اخیر، چین با هند به عنوان بزرگترین خریدار نفت روسیه رقابت کرده و از اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین واردکننده محصولات کشاورزی روسیه پیشی گرفته است.
حجم مبادلات تجاری بین روسیه و چین در سال ۲۰۲۲ نزدیک به یک سوم رشد کرد و به ۱۸۵ میلیارد دلار رسید و از منظر رشد تجارت روسیه را در بین ۲۰ شریک بزرگ چین پیشتاز کرد.
مقامات هر دو کشور با اطمینان فزایندهای اشاره کرده اند که هدف گردش مالی ۲۰۰ میلیارد دلاری تعیین شده برای سال ۲۰۲۴ توسط مسکو و پکن ممکن است زودتر از حد انتظار محقق شود.