پخش زنده
امروز: -
طبق اطلاعات آماری سایت «خانه کتاب و ادبیات ایران»، ۲۹۶۸ کتاب با کلیدواژه مهدویت ثبت شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ۹۹ عنوان از این کتابها در سال ۱۴۰۱ و ۱۳۵ عنوان دیگر نیز در سال ۱۴۰۰ منتشر شدهاند.
تقسیمبندی موضوعی کتابها هم به لحاظ تعداد به این ترتیب عنوان شده است که البته بخشی از کتابها در گروههای مختلف مشترک هستند: ۲۶۹۴ کتاب در موضوع دین، ۹۶۲ کتاب در بخش کلام، ۳۴ کتاب در حوزه حدیث، ۲۸ کتاب با عنوان تفاسیر، علوم و مطالعات قرآنی، ۲۳ کتاب در موضوع آداب و رسوم مسلمانان، ادعیه و اوراد، ۱۰ کتاب در موضوع اخلاق اسلامی، ۷ کتاب در زمینه فرق و مذاهب اسلامی، ۴ کتاب فلسفه، ۳ کتاب در بخش الاهیات طبیعی، سایر ادیان و دینشناسی تطبیقی، ۴ عنوان در حوزه فلسفه، ۲۰۷ عنوان در بخش سیره پیامبر و امامان، تاریخ اسلام، ۱۳۰ اثر در بخش کودک، ۹۹ کتاب در بخش ادبیات، ۱۵ کتاب در بخش شعر فارسی، ۵ کتاب در بخش ادبیات فارسی (مقاله، سخنرانی، نامه و طنز)، ۴ کتاب در بخش شعر کودک و نوجوان، ۳ کتاب در بخش جامعهشناسی و علوم اجتماعی، ۱۲ کتاب در گروه علوم اجتماعی و ۱۲ کتاب در موضوع جمهوری اسلامی ایران.
همچنین بر اساس اطلاعات این موسسه تعداد کتابهایی که با کلیدواژه «امام زمان» ثبت شده، ۲۳۰۷ عنوان بوده که از این میزان ۹۶۸ عنوان کتاب چاپ اول بودهاند.
سهم ادبیات از کتابهایی که با موضوع «امام زمان» منتشر شدهاند، ۷۶ عنوان کتاب، ۸۳ عنوان شعر فارسی و ۶۷ عنوان در بخش کودک و نوجوان، ۱۱ عنوان در بخش شعر کودک و نوجوان و ۲ عنوان در بخش ادبیات خارجی بوده است.
همچنین کتابهای ثبتشده با کلیدواژه «حضرت مهدی (عج)» هم ۹۰۷ عنوان کتاب است که ۳۹۵ عنوان چاپ اول هستند و ۲۳ عنوان در سال ۱۴۰۰ راهی بازار کتاب شده است.
کتابهایی مشترک هم در کلیدواژههای یادشده به چشم میخورد و گاه کتابهای غیرمرتبط که عنوانهایی، چون «امام»، «زمان» و «مهدی» در عنوان خود دارند، در میان کتابها دیده میشود.
در ادامه متن معرفی چند کتاب در حوزه مهدویت مرور میشود که به این شرح است:
«خورشید مغرب» از محمدرضا حکیمی
محمدرضا حکیمی در این کتاب درباره "میلاد، شمایل، غیبت، بشارتهای آن حضرت در کتب پیشینیان، اهل سنت، شیعه، قرآن و اثبات وجودش از نظر علوم عقلی، علوم تجربی، فلسفه تربیتی و بررسی واژه انتظار" سخن گفته است.
این کتاب با عنوان «شمس المغرب» به عربی ترجمه شده است.
مولف این کتاب با طرح موضوعاتی، چون تولد، غیبت و طول عمر امام، گفتههای ادیان پیشین و نیز دیدگاههای کتابهای مسلمانان را بررسی میکند.
این نوشتار همچنین قصد دارد مفهوم «انتظار» را در زمان غیبت توضیح دهد.
«دادگستر جهان»، آیتالله ابراهیم امینی
نویسنده کتاب «دادگستر جهان» علت تألیف آن را "رخنه شبهات در اعتقادات جوانان و دانش آموختگان میداند که از سوی نویسندگان، پاسخی مناسب و شایسته نگرفتهاند". از این رو تصمیم میگیرد که چنین کتابی تألیف کند و در سال ۱۳۴۶ آن را منتشر میکند.
این کتاب به طور عمده به صورت پرسش و پاسخ تنظیم شده است.
«مهدی منتظر» به قلم محمدجواد خراسانی
این اثر پژوهشی درباره امامت و ظهور است که با محتوای کلامی ـ حدیثی نوشته شده است.
این کتاب دارای عناوین اصلی و فرعی است که مهمترین موضوعات آن عبارتند از: علائم شخصی نشانههای امامت، علائم تشریفی مانند همراه داشتن آثار و مواریث انبیا، نواب اربعه، خصوصیات غیبت، غیبت صغرا و کبرا، وقایع دوران غیبت، پاسخ به شبهات غیبت، فرج کلی و جزئی، بروز فتنههای اجتماعی، دینی، تربیت، اخلاقی و سیاسی، فتنههای مختص به عالم تشیع، شرح تفصیلی علائم ظهور، تکالیف منتظران، کیفیت ظهور و پیروزی و سیره حکومتی حضرت مهدی.