پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی در قزوین گفت: بحث غذا اولویت درجه یک تمام استان هاست و برای رسیدن به آن باید به اقتدار غذایی برسیم .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قزوین، خیام نکویی در نشست رونمایی از سند الگوی کشت در قزوین گفت: به دلیل بی توجهی برخیها به درست مصرف کردن، غذای ۲۰ میلیون نفر تبدیل به ضایعات میشود.
وی افزود: امروزه در دنیا مولفههای متعددی برای امنیت غذایی وجود دارد که تامین، دسترسی، مصرف، سلامت، ثبات و پایداری از جمله آن است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: اقدامات خوبی برای تاسیس هنرستانهای کشاورزی انجام شده و انتظار داریم دانشگاههای قزوین در بخش کشاورزی فعالتر باشند.
به گفته این مقام مسئول میانگین مصرف برنج در کشور ۹۳ گرم است که طبق گفته وزارت بهداشت باید ۲۰ گرم کم شود.
وی اظهار داشت: اگر هر ایرانی روزی ۱ دانه برنج دور بریزد غذای ۱۲۰ هزار نفر را دور ریخته ایم. هر دانه برنج ۹۰ میل آب مصرف میکند وقتی غذایی را اسراف میکنیم آب را هم اسراف کرده ایم، اگر اسراف نمیکردیم صد درصد خود کفا بودیم.
خیام نکویی تصریح کرد: باید روی دیمزارها تمرکز کنیم، کشت سبزی و صیفی را به گلخانهها منتقل و گیاهان علوفهای پر آب بر را جایگزین کنیم.
وی افزود: ۹۲ درصد روغن از خارج وارد کشور میشود در گذشته غذاها به صورت آب پز مصرف میشد، اما امروزه ذائقه به سمت فست فود رفته اگر این فرهنگ را عوض کنیم میلیونها دلار صرفه جویی ارزی کرده ایم.
استاندار قزوین هم گفت: استان قزوین در حوزه کشاورزی حرف برای گفتن دارد سیاست پیش روی استان رشد و توسعه است و بخش کشاورزی از اولویت هاست با مدیریت منابع آب فرصت رشد اقتصادی خواهیم داشت.
اعلایی افزود: اصلاح نحوه مصرف آب اولویت ماست و اصلاح الگوی کشت در دستور کار قرار دارد.