پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
مرحوم مصطفی زاده در شعر و ادبیات خوش درخشید
مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد درگذشت استاد سید محسن مصطفی زاده، نویسنده، شاعر و پژوهشگر فقید در مشهد برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
در پیامی به مراسم نخستین سالگرد درگذشت استاد مرحوم سید محسن مصطفی زاده که آن را مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی قرائت کرد آورده است: مرحوم سید محسن مصطفی زاده، نویسنده، شاعر، پژوهشگر فقید و از ستارگان درخشان سپهر پرتلالو خراسان است که هم در شعر، هم در ادبیات و هم در عرصه نمایش به ویژه تعزیه خوش درخشید.
محمد مهدی اسماعیلی در ادامه پیام خود افزود: مرحوم استاد سید محسن مصطفی زاده نام نیکی از خود به یادگار گذاشت، یاد و خاطره این الگوی هنرمند متعهد انقلابی خراسان را گرامی میداریم و رحمت و رضوان الهی را از پیشگاه پروردگار مهربان برای این هنرمند متعهد مسالت داریم.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره استاد مصطفی زاده به بیان خاطراتی از آن مرحوم پرداخت و گفت: اگر از گروههای مختلف درباره مرحوم مصطفی زاده سوال شود، هر فردی از دیدگاه خودش درباره ایشان صحبت خواهد کرد، وی در حوزههای ادبیات، عرفان، اخلاق، تفسیر و تئاتر صاحب نظر بود.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: در هفتههای که در مشهد حضور داشتم، به منزل استاد مصطفی زاده میرفتم و چند ساعتی با ایشان صحبت میکردم، گاهی حرفهایی داشت که میگفت من باید حتما اینها را بگویم، مرحوم مصطفی زاده خیلی دوست داشت بتواند همه اصحاب هنر و فرهنگ را دور هم جمع کند، همه به آنان توجه کنند و از سوی مدیران و مسئولان مورد تکریم و احترام قرار گیرند و از ظرفیتشان استفاده کنند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از هنرمندان میگویند که مدتهای مدیدی است که چشمشان به در است که کسی حالی از آنان بپرسد، هنرمندان سرمایه ما هستند، کسانی که در این شهر مسئولیتی بردوش دارند، وظیفه دارند که به اهالی فرهنگ و هنر توجه و آنان را تکریم کنند، این شهر افراد بزرگی در عرصه فرهنگ و هنر داشته است که از بین ما رفته اند که یکی از آنان مرحوم مصطفی زاده بود.
پژمانفر افزود: ما مسئولان باید قدر هنرمندان و بزرگان را بیشتر بدانیم و بیشتر در خدمت آنان باشیم، آنان توقع احترام و توجه دارند، معمولا سهم فرهنگ و هنر از همه بخشها کمتر است و پشتیبانیهای لازم از این بخش صورت نمیگیرد و اهالی فرهنگ و هنر پشتوانه این نظام و فرهنگ و ارزشهای این کشور هستند که این سرمایههای چندین هزار ساله را حفظ کرده اند و باید قدر آنان را دانست.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این آیین با قدردانی از دوستان استاد مصطفی زاده که چنین مراسمی برگزار کرده اند گفت: آن مرحوم در چندین عرصه اهل نظر و تخصص بود و در هر کدام از آنها مسیر تعالی را طی کرد.
محمد حسین زاده افزود: استاد مصطفی زاده در حوزه هنر نمایش و تعزیه، صاحب نظر و سالهای سال همنشین و همراه و مشاور اهالی هنر تئاتر استان بود، از سوی دیگر فضای ادبیات و مانوس بودنش با شعر او را به فردی متمایز مبدل کرده بود، تواضع و صمیمت وی مثال زدنی بود، ساعتها با او همراه میشدی و گذر دقایق را حس نمیکردی، وی بارها با بنده تماس میگرفت و امور هنرمندان دیگر را پیگیری میکرد.
در این مراسم که استاندار خراسان رضوی نیز حضور داشت، تعدادی از هنرمندان شاعر و نویسنده که از دوستان صمیمی مرحوم مصطفی زاده بودند به بیان خاطراتی از او پرداختند. استاد شفق (محمد جواد غفورزاده) از شاعران بنام خراسان رضوی نیز در وصف آن مرحوم شعری را که سروده بود خواند. همچنین چهره این هنرمند فقید را یکی از نقاشان شهر به صورت زنده نقاشی کرد و در پایان از خانواده ایشان نیز تجلیل شد.
«سید محسن مصطفیزاده» هنرمند پیشکسوت مشهدی، نویسنده، شاعر، فعال عرصه انقلاب اسلامی و منتقد و نمایشنامه نویس تئاتر مشهدی متولد ۱۳۳۵ بود و در ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ به دلیل عارضه قلبی درگذشت. از او آثاری، چون «الفبای حسن»، «حدیث ولایت مالک»، مجموعه اشعار و نمایشنامههای «محاکات» و «ابدال» به یادگار باقی. مانده است. مصطفیزاده از شاگردان مرحوم آیت الله حق شناس بود و همچنین درس فلسفه را نیز نزد مرحوم سیدجلال آشتیانی فرا گرفته بود.