پخش زنده
امروز: -
اولین استودیو تجربه در شرکت داده پردازی پارسیان با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روح الله دهقانی با تاکید بر اینکه میبایست از ظرفیت مفاهیمی، چون فینتک، مرکز نوآوری و پارکهای فناوری در مسیر ارزشگذاری داراییهای نامشهود استفاده شود، ادامه داد: در زیست بوم فناوری و نوآوری مفاهیم و عناوین متعددی را مورد استفاده قرار دادهایم، اما اغلب پیش از آن که از مفهوم قبلی به طور کامل و صحیح استفاده کنیم، مفهومی جدید را به کار میبندیم. باید از تجربههای قبلی بهره برد و مفاهیم موجود به شکل واقعی کاربردی شوند.
وی با اشاره به این که در بسیاری از موارد باید یادگیری در اولویت باشد و نیازی به ایجاد و تجربه دوباره مفهومی تازه نیست، افزود: مرکز نوآوری مفهومی از همین جنس است. مراکز نوآوری در اتصال به صنعت و در دل صنایع شکل میگیرد تا ارزشهای نوظهوری مانند داراییهای فکری و نامشهود را به صنعت تزریق کنند.
دهقانی با اشاره به اینکه مراکز نوآوزی پیونددهنده مسایل و نیازها به پاسخهای نوآورانه است، عنوان کرد: از فرآوری دانش، فناوری به دست میآید و از تلفیق چند فناوری نوآوری شکل میگیرد. دانشگاهها تولید کننده نوآوری به شمار میروند و مراکز نوآوری، نیاز صنایع را به این نوآوری پیوند میدهند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاددانشبنیان رییس جمهور، فینتکها و مفاهیمی همچون استودیو تجربه را نیز رسالتی از همین جنس دانست و افزود: امیدوارم این مجموعه استودیو تجربه، یک مرکز نوآوری واقعی باشد که بین نیاز و حل مساله ارتباط ایجاد کند. فینتکها جزو آن مفهومهایی است که اگرچه به آن بسیار پرداختهایم، ولی کمتر در شکلگیری و توسعه آن اقدام کردهایم. ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی در معاونت علمی، به همین منظور شکل گرفته است تا روند توسعه این مراکز را سرعت بخشد.
وی با اشاره به اینکه ضرورت توجه به داراییهای نامشهود، در اقتصاد دانشبنیان اولویت اصلی به شمار میرود، ادامه داد: امروزه سرمایههای فیزیکی و سخت افزاری در حال ثبات ارزش بوده یا از حیث ارزش رو به نزول گذاشتهاند. درنقطه مقابل افول منابع فیزیکی و داراییهای ثابت، داراییهای غیر فیزیکی و نامشهود مورد توجه کشورهای توسعه یافته قرار گرفتهاند. جهتگیری دنیا به سمت و سوی ارزشگذاری روی داراییهای نامشهود است و بسیاری از این مراکز نوآورانه، در امتداد مدیریت و نظارت آن داراییهای نامشهود شکل میگیرند.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: هر کشوری که بخواهد تولید ناخالص ملی را رونق دهد، ناگزیر است سازوکاری مناسب و کارآمد برای ارزشگذاری داراییهای نامشهود تعریف کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور با بیان اینکه افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی در گرو توجه به اهمیت و ارزشگذاری داراییهای نامشهود است، افزود: ستون استواری اقتصاد دانش بنیان داراییهای نامشهود است و در کشورهای دنیا، ارزشگذاری و توجه به داراییهای نامشهود سهم قابل توجهی از اقتصاد دارد و این در حالی است که سهم این حوزه در کشور ما کمتر از ۳ درصد است.
وی افزود: استفاده از داراییهای نامشهود در آیندهای نه چندان دور، در اقتصاد کشور نقش آفرین اصلی خواهد بود و شرکتهایی موفق خواهند بود که از امروز با رویکرد نوآورانه در این مسیر پیشگام باشند.
مدیرعامل بانک پارسیان نیز در این مراسم با اشاره به ایجاد سازوکارهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: بانک پارسیان در حوزه فعالیتهای نوآورانه و دانشبنیان همکاری خوبی را با معاونت علمی تعریف و اجرایی کرده است. در حوزههای سرمایهگذاری خطرپذیر و راهکارهای نوآورانه مالی گامهای خوبی برداشته شده و بانک پارسیان تلاش میکند همراه خوبی در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان باشد.
کوروش پرویزیان به ایجاد استودیو تجربه برای حمایت از استارتاپهای این حوزه اشاره کرد و افزود: اولین صندوق خطرپذیر خیریه در حوزه دانش بنیان به همت بانک پارسیان صورت گرفت. در حوزه آبهای ژرف نیز تفاهم نامهای بین معاونت علمی و این مجموعه در حال اجراست.
شرکت داده پردازی پارسیان، به عنوان بازوی بانک پارسیان در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارد و در همین زمینه حمایت از واحدهای نوآور را در دستور کار قرار داده است.
راهبری سیاستگذاری و اجرای برنامههای میان مدت و بلندمدت نرم افزاری و فناوری اطلاعات و ارتباطات، ورود به عرصههای نوین تجارت الکترونیک، راهکارهای نوین مالی و ورود به فناوریهای نوظهور از جمله هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و زنجیره بلوکی از برنامههای این شرکت به شمار میرود.
اینوپارس درگاه ورودی طرحهای نوآورانه حوزه فینتک در دادهپردازی پارسیان است و تلاش میکند با در کنار هم قراردادن اجزای یک زیست بوم مالی، به توسعه و پیشرفت استارتاپها در جذب سرمایه مادی و سرمایه هوشمندشان کمک کند.