پخش زنده
امروز: -
رامین پاشایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا گفت:شبکه های اجتماعی پیام رسان ها منبع و مرجع قابل اعتمادی برای خرید نیست جهت خریدحتما سراغ سایت بروید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما برنامه صبح به وقت فرهنگ رادیو فرهنگ با حضوررامین پاشایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا به وضوع کلاهبرداری شبکههای اجتماعی پیام رسان هاپرداخت.
سوال:به عید نوروز نزدیک میشویم و خیلی از افراد دارند خریدهایشان را انجام میدهند و فرصت نمیکنند که از خانه بیرون بروند و مشغول امور خانه تکانی هستند، شاید خریدهای نوروزی شان را اینترنتی انجام میدهند چه نکتهها و توصیههایی برای شنوندگان ما دارید؟
سرهنگ پاشایی: البته تجربه و تجزیه تحلیل پروندههای ما میگوید که اگر هموطنان عزیزمان مشغول خانه تکانی نبودند هم باز هم برای خرید سراغ فضای مجازی میرفتند. هموطنان عزیزم ما یک طرحی را آماده کردیم تقریبا تا ایام نوروز سعی میکنیم که هموطنان عزیزمان را نسبت به این آسیبها و تهدیداتی که در این فضا وجود دارد آگاه کنیم اولین موردی که ما شاهد آن هستیم و متاسفانه الان زیاد شده، صفحاتی هستند که در فضای مجازی تبلیغات مختلفی را در خصوص ارائه خدمات البسه انجام میدهند، لوازمی که شما برای نوروز نیاز دارید، حتی ما شاهد آن هستیم که میبینیم بعضی از صفحات و حتی سایتها هم شیرینی و میوه و آجیل را هم دیگر در این آنلاین شاپها آوردند. ما متاسفانه باز به هموطنان مان توصیه میکنیم، اگر قرار است خرید انجام بدهید سعی کنید حتما سراغ سایت بروید، قبلا به شما گفتم ساب دامین سایت مشخص است، در دامنه کشور ما قرار دارد شبکههای اجتماعی پیام رسانها به هیچ عنوان منبع و مرجع قابل اعتمادی برای خرید شما نیست، وقتی میخواهید خرید کنید باید ریسک را بپذیرید، این را دوباره عرض میکنم الان این چند وقته در سایت دیوار هم تبلیغاتی وجود دارد که ما وقتی این تبلیغات را رصد میکنیم میبینیم کلاهبرداری است، اگر دوست دارید خرید کنید خرید انجام بدهید، اما بعضی از صفحات، همزمانی دریافت کالا، پرداخت وجه را رعایت میکنند، ولی این نکته اول هست.
سوال: یا در بخشهای لایت رضایت را دارند
سرهنگ پاشایی: دوم این که الان بعضی وقتها الان در بعضی از خیابانها فروشندگان به صورت سیار که در قالب طرحهای خاص و شاید اینها استقرار پیدا میکنند، من دارم تجزیه تحلیل عرض میکنم، متاسفانه جرایم حوزه کپی کارتهای بانکی هم افزایش پیدا کرده است، این خیلی ترسناک است، ببینید آنقدر راحت است خریدتان را انجام بدهید هر جور که تمایل دارید دستگاه پز را باید بگذارد جلوی دست شما، شما داخل دستگاه آن کارت را بکشید، اصلا باید تبدیل به یک فرهنگ عام بشود و رمزتان را نگویید.
سوال: حداقل در آن کارتی که پول زیادی هست قطعا این کار را بکنید و یا یک کارتی را انتخاب کنید که پول کمتری در آن است. سرهنگ پاشایی: معمولا این مراحل را ما انجام نمیدهیم، هموطنان یک مقدار با عجله کار انجام میدهند، در صف نانوایی سریع میخواهیم نان بگیریم بانک میخواهیم برویم عجله داریم، دستگاه پزی که جلوی شما میگذارند خودتان باید کارت را وارد کنید اگر ایشان کارت را وارد کرد، حتما رمز را شما وارد کنید، اگر این دو اصل را رعایت نکردید و یک مقدار مشکوک شدید، سریع به اولین عابربانک خودتان را میرسانید و رمز کارتتان را تغییر بدهید این نکاتی است که ما به هموطنان عزیزمان توصیه میکنیم حتما باید در خریدهای نوروزی مدنظرشان باشد اصالت کالا را هم مدنظر داشته باشید. نکته دیگر این که یک خطر دیگری که الان متاسفانه با آن روبرو هستیم، فروش پکیجهای نوروزی هست، پکیجهای مسافرتی از رزرو قطار، اتوبوس، هواپیما تا محلهای اقامتی و بوم گردی، ما متاسفانه پرونده زیاد برایمان میآید، این پروندهها از کی مشخص میشود؟ از روزی که شما مسافرت میروید. وقتی وارد فرودگاه میشوید میبینید یک بلیط دست شما دادند که اعتبار ندارد و یا بلیط قطاری که وجاهت ندارد یا به محلهای بوم گردی یا هتل مراجعه میکنید و میبینید که پول را از شما گرفتند، هتل وجود دارد، ولی هماهنگی صورت نگرفته است، ببینید اگر هم قرار است این پکیجهای نوروزی را خرید کنیدحتما سایت، من دارم دوباره میگویم سایت، تازه باز هم از سایت هم که خریدید، حتما تطبیق بدهید، یعنی زنگ بزنید به روابط عمومی آن هتل، زنگ میزنید روابط عمومی آن هواپیمایی یا آن راه آهن سوال میکنید که من همچنین بلیطی را خریدم این وجاهت دارد؟ اول اعتماد را حتما انجام بدهید، مراقب باشید، باز من توصیه ام این است که اگر خریدی به این شکل انجام میدهید میتوانید ثبت سفارش را اینطور انجام بدهید و دریافت را به صورت حضوری بدهید این بهترین راه حلی است که جلوگیری میکند که کلاهبرداری را شما متوجه بشوید ما هفتههای بعد هم باز در این مورد صحبت میکنیم.