پخش زنده
امروز: -
ماه شعبان یکی از ماههای پرخیر و برکت برای مسلمانان است که روز و شب این ماه دارای اعمال خاص و پرفضیلتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، شعبان یکی از ماههای قمری و پرفضیلت است که جایگاه بسیار والایی نزد مسلمانان دارد چرا که این ماه بسیار شریف منسوب به پیامبر گرامی اسلام است و ایشان این ماه را به عنوان ماه خودش معرفی نموده است.
در این ماه مناسبتهای بزرگ و مهم همچون میلاد امام حسین (ع)، میلاد امام سجاد (ع)، میلاد حضرت ابالفضل (ع) و همچنین ولادت حضرت مهدی موعود و نیمه شعبان ذکر شده که خیر و برکت این ماه را چند برابر میکند.
اعمال ماه شعبان
استغفار؛ در هر روز از روزهاى ماه شعبان هفتاد بار بگوید: «استغفر الله الَّذی لا اله الاّ هو الرحمن الرحیم، الحیّ القیّوم و اتوب الیه
هر روز صدبار صلوات بر محمد و آل محمد و صد بار «لا حول و لا قوَّة الا بالله» خوانده شود.
خواندن مناجات شعبانیه.
هر روز صلوات امام سجاد علیه السلام هنگام ظهر خوانده شود.
روزه؛ روزه گرفتن در این ماه هر اندازه که ممکن باشد، سفارش شده است.
صدقه؛ از امام ششم علیه السلام نقل شده است که: خداوند؛ صدقهی این ماه را پرورش میدهد و روز قیامت مانند کوه احد دیده میشود.
معاشرت خوب با مردم و نیکی به پدر و مادر.
امر به معروف و نهی از منکر.
هزار مرتبه ذکر «لا اله الا اللّه ولا نعبد الاّ ایاه مخلصین له الدین و لو کره المشرکون»، گفته شود.
به استقبال رمضان رفتن.
روزه ماه شعبان
امام صادق (ع) فرمود: هر که سه روز از ماه شعبان را روزه بدارد، بهشت برای او واجب گردد و رسول خدا درروز قیامت شفیعش خواهد بود.
در ماه شعبان امام زین العابدین علیه السلام اصحاب خود را جمع میکرد و میفرمود: یاران من! میدانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است که رسول خدا (ص) میفرمود: شعبان ماه من است، پس در آن روزه بگیریدبه خاطر محبت و دوستی پیامبرتان و برای تقرب به پروردگارتان، به همان خدایی که جان علی بن الحسین در دست اوست از پدرم حسین بن علی (ع) شنیدم که امیرالمومنین علیه السلام میفرمود: هر که به خاطر محبت پیامبر و برای تقرب به خدای عزوجل ماه شعبان را روزه بدارد، خداوند او را دوست خواهد داشت و به کرامتش در روزرستاخیز نزدیک خواهد کرد و بهشت را بر او واجب خواهد گردانید.
مناجات شعبانیه
شعبان المعظم از بهترین ماهها برای دعا به درگاه الهی است. در این ماه خواندن «مناجات شعبانیه» حضرت امیر (ع) شاهراه دعا و درخواست و عمل به آیه شریفه «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ» است.
این مناجات تکان دهنده با این مفاهیم عظیم از برکات حضرت محمّد (ص) و خاندان اوست که قدر و عظمت آن را کسی نمیداند که صاحب دل آگاه و قلبی آکنده از محبت کوی دوست باشد، چون در قرآن به صراحت بیان شده است برای کسی که قلبی آگاه و گوشی شنوای از حقیقت دارد شهادت و گواهی را به همراه میآورد «إنَّ فی ذلک لَذکری لِمَن کان له قَلْبٌ أوْ ألْقی السَّمع و هو شهید». (سوره ق، آیه ۳۷)