متن کامل سخنان آقاي ظريف در شبکه اي بي سي آمريکا
محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان صبح روز يکشنبه به وقت محلي در برنامه زنده «اين هفته با استفانوپولوس» شبکه تلويزيوني اي بي سي ABC آمريکا سياست هاي نظام جمهوري اسلامي ايران را درباره موضوعات مختلف تشريح کرد.
به گزارش واحد مركزي خبر، مجري برنامه ابتدا از وزير امور خارجه کشورمان پرسيد برخي تحولات اين هفته در نيويورک را با فرو ريختن ديوار برلين مقايسه مي کنند. آيا فکر مي کنيد تحولات اخير در روابط ايران و آمريکا تغييري بنيادين بوده است؟
آقاي ظريف در اين برنامه ابتدا گفت به نظر من ، ما اولين گامها را براي حل مسئله اي مهم برداشته ايم ، هم براي ايران و هم براي آمريکا و براي جامعه بين المللي ، مسئله اي که به نظر من نمي بايست اصلا از اول به يک مشکل تبديل مي شد.
اما متاسفانه اين مسئله به مشکلي جهاني تبديل شده و اکنون لازم است ما آن را حل کنيم و راه حل اين مشکل برداشتن گام اول است ، گام اول ضروري به سمت حذف تنشها و ترديدها و بدگماني و بي اعتمادي که دو طرف در سي سال گذشته درباره يکديگر داشته اند.
وزير خارجه کشورمان تاکيد کرد هدف ايران همانند غرب اين است که ايران سلاح اتمي نداشته باشد.
به گزارش مونيتورينگ اخبار خارجي واحد مرکزي خبر، استفانوپولوس مجري تلويزيون اي بي سي در ادامه از محمد جواد ظريف وزير خارجه ايران پرسيد: مشکل اساسي مسئله هسته اي ايران است. اما ترديدهاي زيادي درباره توانايي روحاني رئيس جمهور ايران براي اينکه بتواند به توافقي برسد، وجود دارد. تحليلگران مي گويند اوباما و روحاني با يکديگر دست ندادند و فقط مکالمه اي تلفني انجام شد، به نظر آنها اين نشان از ضعف روحاني دارد. بسياري از ناظران غربي بر اين باورند رهبر معظم ايران حاضر نمي شود از چنين توافقي حمايت کند. آيا شما مي توانيد به آمريکاييها اطمينان دهيد که رهبر معظم ايران از توافقي که شما درباره آن مذاکره بکنيد، حمايت خواهد کرد؟
ظريف گفت: ايران و آمريکا در بسياري از جهات شبيه به هم هستند. يکي از آنها اين است که ما هر دو جوامعي تکثرگرا داريم که در آنها ديدگاههاي متفاوتي وجود دارد و ديدگاههاي متفاوت نيز در رسانه ها پخش مي شود. من فکر مي کنم اين مسئله سلامت جامعه را نشان مي دهد.
مجري گفت: مگر نه اينکه او فصل الخطاب است؟
ظريف گفت: البته ، ما بايد اين کار را با احترام و منافع متقابل انجام دهيم. ما بر اين باوريم اگر آمريکا آماده باشد حقوق ايران را به رسميت بشناسد و به حقوق ايران احترام بگذارد و از اين ديدگاه حرکت کند، در آن صورت ما شانسي واقعي داريم و ما با اختيار کامل از رهبرمان مذاکره مي کنيم. ما مي دانيم دنبال چه هستيم. ما مي دانيم که ايران دنبال سلاح اتمي نيست. در واقع ، من به وزراي خارجي در نشست سه به علاوه سه يا آن طور که شما نشست پنج به علاوه يک مي گوييد، گفتم اينکه ايران سلاح اتمي نداشته باشد فقط هدف شما نيست بلکه اين اولين و مهمترين هدف خود ماست.