پخش زنده
امروز: -
بر اساس یک پژوهش، جهان همچنان شاهد رسیدن گرمای اقیانوسها به ارقام بی سابقه است، زیرا سال ۲۰۲۲ به عنوان گرمترین سال در تاریخ بشر به ثبت رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از گزارش خبرگزاری شینهوا از پکن، این پژوهش توسط تیمی متشکل از ۲۴ دانشمند از ۱۶ مؤسسه عمدتاً در چین، آمریکا و ایتالیا انجام شد و نتایج آن در نشریه بین المللی «اَدوَنسِز این اتمسفریک ساینس» منتشر شد.
چنگ لیجینگ، نویسنده این تحقیق و محقق مؤسسه فیزیک جوی وابسته به آکادمی علوم چین، گفت: "سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال قبل یعنی سال ۲۰۲۱، گرمترین سالی است که تاکنون ثبت شده است، ۲۰۰۰ متر بالای اقیانوسهای زمین مقدار بیشتری گرما را جذب کرده اند که برای جوشاندن ۷۰۰ میلیون کتری با گنجایش هر کدام ۱.۵ لیتر آب کافی است. "
گرم شدن اقیانوسها شاخصی کلیدی برای تعیین کمیت تغییرات آب و هوایی است، زیرا بیش از ۹۰ درصد گرمای جهانی به اقیانوسها ختم میشود.
این دانشمند معتقد است افزایش گرما در اقیانوسها دلیل دیگری بر گرم شدن کره زمین است.
از سال ۲۰۱۷، حد نصابهای گرمایش اقیانوسها تقریباً هر سال شکسته شده است.
چنگ خاطر نشان کرد به علت واکنش دیرهنگام اقیانوسها به گرمایش جهانی، روند افزایشی دمای اقیانوسها برای دههها ادامه خواهد داشت.
این پژوهش علاوه بر دما، شوری آب اقیانوسها را نیز محاسبه کرد و نشان داد که مناطق با شوری بالا افزایش شوری دارند، در حالی که برای مناطق با شوری کمتر، عکس این مساله صادق است.
بر اساس این تحقیق، آبهای شور "شورتر میشود، در حالی که آبهای با شوری کمتر، شوری آنها کمتر میشود" که این روند در سال ۲۰۲۲ به بالاترین سطح خود رسید.
اقیانوسهای گرمتر موجب بالا رفتن سطح آب دریا و شرایط نامساعد آبوهوایی به شکل طوفانهای معمول و طوفانهای شدید بروز میکند.
آنها همچنین در جذب کربن کمتر کارآمد میشوند و باعث میشوند دی اکسید کربن تولید شده توسط انسان بیشتر در جو باقی بماند و گرمایش جهانی را تشدید کند.
چنگ در توضیح اهمیت این پژوهش افزود: آگاهی و درک بهتر از تغییرات گرما و شوری اقیانوسها مبنایی برای اقدامات برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی است.
دانشمندان همچنین دادههای اقیانوسی را که سال گذشته توسط این مؤسسه چینی و اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا ثبت شده بود در این مطالعه به اشتراک گذاشتند.