پخش زنده
امروز: -
نشست خبری جشنواره موسیقی فجر در محل تالار رودکی تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر امروز ۲۶ بهمن با حضور نمایندگانی از رسانهها در تالار رودکی برگزار شد. محمد اللهیاری (رییس دفتر موسیقی)، بهزاد عبدی (دبیر جشنواره موسیقی فجر) و امیرعباس ستایشگر (دبیر اجرایی جشنواره) سخنرانان این نشست بودند که ضمن ارائه توضیحاتی درباره جشنواره، به پرسشها پاسخ گفتند.
بهزاد عبدی دبیر این جشنواره در این نشست گفت: جایزه باربد میتواند به سیمرغ جشنواره موسیقی تبدیل شود.
عبدی همچنین افزود: تلاش ما در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر این بود که گروههای جوانی بیایند. وقتی این جشنواره از بچههای جوان دعوت میکند سکویی خواهد بود برای فعالیت موسیقی آنها که بعدها بتوانند بهتر دیده شوند.
حضور ۲۱۲۶ هنرمند
دبیر جشنواره موسیقی فجر سپس آماری از تعداد شرکتکنندههای حاضر در این دوره ارائه کرد و گفت: در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در مجموع ۲۱۲۶ هنرمند حضور دارند که در این بین، ۱۸۸ هنرمند از استانها هستند.
همچنین دربخش غیررقابتی تکنوازی، ۲۷ نوازنده زن و ۴۹ نوازنده مرد شرکت دارند. در بخش غیررقابتی گروهنوازی نیز ۱۹ گروه مردانه در جشنواره امسال حضور دارند.
در بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر هم ۳۴ گروه از آقایان و هفت گروه از خانمها شرکت کرده اند.
در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر ۱۲ گروه پاپ حضور دارند. بخش ارکسترال ۵ گروه، نواحی ۲۸ گروه و بانوان دو گروه هستند. همچنین چهار گروه از هنرستانهای موسیقی، ۱۴ گروه سنتی، سه گروه کلاسیک، هشت گروه بینالملل و ۱۱ گروه سرود به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
همچنین تعداد آثار ارسالی به بخش جایزه ترانه، ۲۵۳۲ تک آهنگ و ۱۳۹ آلبوم بوده است.
بخش سرود که از سال گذشته بار دیگر به جشنواره موسیقی فجر اضافه شده است، امسال با یاد و گرامیداشت اسفندیار قرهباغی ـ خواننده و آهنگساز ایرانی ـ در ارسباران برپا خواهد شد.
بهزاد عبدی همچنین خطاب به نمایندگان رسانهها چنین گفت: جشنواره ما ۱۰۰ درصد هنری است. تمام تلاش ما در این رویداد هنری این بوده است که فارغ از هرگونه افتراقی، به ذات زیبای موسیقی بپردازیم.
سالن های اجرا
در ادامه نشست جشنواره موسیقی فجر همچنین امیرعباس ستایشگر، آماری درباره سالنهای برگزارکننده اجراهای جشنواره سی و هشتم و گروههای شرکتکننده به شرح زیر ارائه کرد:
در جریان جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۱، هفت سالن انتخاب شدهاند که در ۶ شب ۸۷ اجرا
را میزبانی خواهند کرد.
تالار وحدت در بخش ارکسترال (۵ اجرا)، بینالملل و مسابقه موسیقی ایران (۲ اجرا)
تالار رودکی در اجراهای ردیف دستگاهی و مسابقه موسیقی ایران (۲ اجرا)
فرهنگسرای نیاوران در بخش بانوان و بینالملل
ارسباران با بخش سرود و نواحی (۱۹ اجرا)
کوشک هنر در کتابخانه ملی برای اولین برگزاری کنسرتهای موسیقی را میزبانی میکند و اجراهای نواحی (۱۳ برنامه) در این مکان برگزار میشود.
سالن میلاد نمایشگاه موسیقی پاپ (۱۲ اجرا)
سالن موزه هنرهای دینی امام علی (ع) میزبان بخش جشنواره جشنوارههاست که شامل پوستر و جدول ادوار مختلف جشنواره موسیقی فجر به همراه فیلم اجراهای صحنهای برگزیده در دورههای گذشته است.
بخش بین الملل
در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، بخش بینالملل شامل هشت گروه موسیقی است که از کشورهای پرتغال، روسیه، مجارستان، هند، افغانستان، تاجیکستان، ارمنستان و صربستان در این رویداد حاضر میشوند.
بخش استانها
بخش استانها تا الان ۱۶ استان اعلام آمادگی کرده اند که گلستان با ۳۴ اجرا بیشترین سهم را دارد.
نحوه تهیه بلیت اجراها
دبیر اجرایی سی و هشتمین جشنواره درباره نحوه بلیطفروشی جشنواره هم توضیحاتی را بیان کرد.
او گفت: سامانه بلیط فروشی امسال تغییر دارد؛ سالهای گذشته انجمن موسیقی به سایتهای موسیقی فراخوان میداد و بهترین گزینه را انتخاب میکرد و در نتیجه مشکلاتی داشتیم، اما امسال سایتی داریم که با انتخاب هر خواننده به سایتی هدایت میشود که تهیهکننده او قرار دارد و بلیط اجراهای گروههای آزاد هم در سیستم سایت فروش میرود.
به گفته وی اجرای اول ارکستر ملی در تالار وحدت برگزار میشود و چهارشنبه ـ سوم اسفند ماه ـ هم در تالار وحدت مراسم اختتامیه جشنواره برپا خواهد شد.
سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمنماه تا سوم اسفندماه ۱۴۰۱ به دبیری بهزاد عبدی در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار خواهد شد.