پخش زنده
امروز: -
تیمی از ستاره شناسان حلقهای را در اطراف یک سیاره کوتوله به نام Quaoar در قسمت بیرونی منظومه شمسی کشف کرده اند. این یافته بسیار شگفت انگیز است و محققان در حال بررسی دلایل تشکیل این حلقه هستند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، تیمی از ستاره شناسان حلقهای را در اطراف یک سیاره کوتوله به نام Quaoar در قسمت بیرونی منظومه شمسی کشف کرده اند. این یافته بسیار شگفت انگیز بوده و محققان در حال بررسی دلایل تشکیل این حلقه هستند.
مطالعات جدید ستاره شناسان منجر به کشف یک پدیده شگفت انگیز شده است. تصاویر دریافت شده از سیاره کوتوله به نام Quaoar نشان دهنده وجود یک حلقه عجیب و نورانی در اطراف آن است.
این حلقه در فاصله هفت و نیم برابر شعاع Quaoar پیدا شده که بسیار دورتر از یک سیاره استاندارد و در حد معمول است. گفتنی است این تصویر در جریان یک رویداد نجومی ویژه به دست آمد، زمانی که یک سیاره مستقیماً از مقابل یک ستاره عبور میکند به تلسکوپ فضایی Cheops اجازه میدهد تا شبح آن را مشاهده کند.
برونو مورگادو، ستاره شناس دانشگاه فدرال ریودوژانیرو، در این رابطه میگوید: وقتی همه چیز را کنار هم گذاشتیم، کاهشهایی در روشنایی دیدیم که ناشی از سیاره کوتوله Quaoar نبودند، اما به وجود مواد در مداری دایرهای به دور آن اشاره میکردند.
طبق گفته آژانس فضایی اتحادیه اروپا، به طور معمول، حلقههایی که فراتر از یک نقطه خاص وجود دارند، به دلیل حرکت قمرهای کوچک ایجاد میشوند. در مورد منشا حلقه اطراف Quaoar ما هنوز چیزی نمیدانیم.
جیوانی برونو، ستاره شناس رصدخانه اخترفیزیکی INAF در کاتانیا، ایتالیا نیز در این رابطه گفت: در نتیجه مشاهدات ما مشخص شد این تصور قدیمی و کلاسیک که میگوید حلقههای متراکم فقط در محدوده یک جسم سیارهای زنده میمانند، باید به طور کامل مورد بازنگری قرار گیرد.
آژانس فضایی اتحادیه اروپا نیز در این خصوص گفت: نتایج اولیه نشان میدهد که دمای بسیار پائین در Quaoar ممکن است در جلوگیری از چسبیدن ذرات یخی به یکدیگر نقش داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است.
منبع: upi