پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اعطای جایزه ارزشمند «نشان شهریار» برای پژوهشگران خارجی مشوقی برای شناخت و معرفی زبان و ادب فارسی برای تمام جهانیان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ناصر کنعانی امروز در مراسم هفتمین دوره اعطای جایزه «نشان شهریار» به برگزیدگان در دانشگاه تبریز اظهار کرد: پاسداشت مفاخر و شخصیتهای ادبی و علمی در کشور نشان برجستهای از اقبال و توجه به داشتههای فرهنگی کشور است.
وی با اشاره به مقام علمی و ادبی و شعری استاد شهریار خاطرنشان کرد: استاد شهریار بدون تردید یکی از نام آواران عرصه فرهنگ، زبان و ادب فارسی است و به همین علت در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارج نهادن به جایگاه این شاعر بزرگ روز ۲۷ شهریور سالروز درگذشت وی را به روز ملی شعر و ادب فارسی نامگذاری کرده اند.
کنعانی زبان و ادب فارسی را یکی از مهمترین عناصر هویت و عامل وحدت بخش ایرانیان دانست و گفت: زبان فارسی نه تنها از مرزهای جغرافیایی کشور عبور کرده بلکه در ورای مرزهای سیاسی در آسیای مرکزی، شبه قاره هند، شمال افریقا و بالکان جایگاه تاریخی ویژهای دارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه بی تردید زبان فارسی عامل دوستی و وحدت این مرز و بوم است افزود: حتی مهاجمان به این کشور در دوره مغولان نیز همین که با زبان و ادب فارسی آشنا شدند شیفته این زبان شده و مغلوب فرهنگ و ادب غنی ایران شدند.
کنعانی آثار فارسی باستانی به جای مانده را گواهی بر عظمت و غنای تاریخی زبان و ادب فارسی عنوان کرد و گفت: جایزه جهانی «نشان شهریار» نشانهای گویا از تجلیل خالقان آثار ارزشمند بدیع فارسی بوده و این اقدام برای رشد و شکوفایی ادبیات فارسی و حمایت از پژوهشگران عرصه ادب و فرهنگ فارسی در سراسر جهان است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه ایران نیز با توجه به رسالت و وظیفه خویش در حمایت از گسترش زبان فارسی اهتمام خود را بر پشتیبانی از تمام ایران شناسان و فعالان فرهنگ ایرانی در خارج از کشور قرار داده است.
رئیس دانشگاه تبریز نیز اظهار کرد: سرزمین ایران مهد علم و دانش و خردورزی با پیشینه طولانی است و ادیبان و شاعران زیادی بر تارک این سرزمین میدرخشند.
صفر نصراله زاده با بیان اینکه ترکیب معجونی از اقوام و فرهنگها در ایران وجود دارد گفت: سالیان درازی این اقوام و فرهنگها با آرامش و نیکی در کنار هم زندگی میکنند.
وی شهریار را حلقه وصل تمام فرهنگهای ایران دانست و افزود: شهریار شاعری فراملی است و دایره نفوذ شعر شهریار در کشورهای همسایه و خاور دور نیز چشمگیر است.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: به آذربایجان و تبریز افتخار میکنیم، زیرا که شعرا و ادبای بزرگی از این خطه برخاسته و خاک این سرزمین شاعران بزرگی در دل خود دارد.
هفتمین «نشان شهریار» به چهار پژوهشگر از کشور ترکیه، ۲ پژوهشگر از ارمنستان و یک پژوهشگر ایرانی اعطا شد.
این افراد عبارتند از دکتر «اوزکان دایی»، دکتر «آسمان گوکهان»، دکتر برنا کارگوزاوغلو، دکتر بولنت چاکماک از ترکیه، «گارنیک گوری کیان» و دکتر «آسا طوریان» از ارمنستان و دکتر مسعود صدر محمدی از ایران که موفق به اخذ نشان شهریار شدند.
این نشان علمی و ادبی با رویکرد محوری دیپلماسی فرهنگی به پژوهشگران زبان، ادب و تمدن ایرانی اعطا میشود.