توجه به شعر در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه به شعر به عنوان یکی از مهمترین بنیادهای فکری و فرهنگی که محلی برای تجلی اندیشه های الهی و انسانی است در دستور کار این وزارتخانه است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، "محمدمهدی اسماعیلی" عصر امروز در آیین اختتامیه بیستمین جشنواره سراسری شعر غدیر و شانزدهمین جشنواره آوای انتظار که در بناب برگزار شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه شعر و ادب در فرهنگ اسلامی و ایرانی، اظهار داشت: شعر جایگاه مقدسی در فرهنگ اسلامی و ایرانی دارد و شعرا اغلب حکمای بزرگی بودند که حکمت و هنر را در قالب شعر به جامعه ارائه دادهاند و بالاترین مضامین اخلاقی همواره در قالب شعر به جامعه ارائه شده است.
وی افزود: با تامل در جریان های انقلاب اسلامی هم میتوان اذعان داشت که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی (ره) در کنار همه افتخارات بی نظیر و بزرگ خود و در عین حضور و ظهور بینظیر در قله حکمت و فلسفه و عرفان، یک شاعر چیرهدست بودند.
اسماعیلی تصریح کرد: اهتمام مقام معظم رهبری به مقوله شعر با عنایت به اینکه که خود ایشان شاعری توانا هستند نیز در طی سالها، چراغ شعر و شاعری را پرنور و فروزان نگه داشته و ایشان همواره در صدد تشویق شعرای جوان و تجلیل از شعرای پیشکسوت هستند.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان مملو از شعرای ولایی است، گفت: در این خطه از زمانهای گذشته شخصیتهای بزرگ و شعرای نام آور افتخارشان خدمت به آستان عصمت و طهارت (ع) بوده است که نمونه بارز آن شهریار ملک سخن است که نامش بر تارک شعر و ادبیات می درخشد و روز شعر و ادب فارسی به نام وی نامگذاری شده است.
اسماعیلی تاکید کرد: خطه آذربایجان به نعمت ولایت قدرشناسی داشته و مردمان این دیار در ترویج معارف اهل بیت (ع) می کوشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین رویکرد دولت مردمی را تحقق عدالت فرهنگی در زمینههای مختلف عنوان کرد و گفت: از الزامات این مقوله این است که بتوانیم در مناطق مختلف کشور حضور یافته و زمینههای برگزاری و بهرهمندی از برنامههای مختلف فرهنگی و هنری را برای اصحاب فرهنگ و هنر و اقشار مختلف مردم فراهم آوریم.
استاندار آذربایجانشرقی هم در این مراسم گفت: نگاه فرهنگی دولت سیزدهم به فرهنگ و هنر کم نظیر است.
"عابدین خرم" با اشاره به اینکه غدیر، انتظار و عاشورا سه مفهوم اساسی است که دین و مکتب ما بر مبنای آن تشکیل شده اظهار داشت: برگزاری این دو جشنواره با محوریت آیینی و دینی برخاسته از خوش فکری و نگرش دینی و انقلابی مردمان این خطه است.
وی برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری با مضامین دینی و مذهبی را حائز اهمیت و حرکتی امیدبخش برای حضور نسل جوان برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز به اهمیت و جایگاه هنر فاخر شعر اشاره کرد و گفت: شعر هنر مادر است و تاثیرگذاری شعر بر دیگر هنرها چون موسیقی و خوشنویسی همواره مشهود و محسوس است.
ناظمی افزود: ادبیات آذربایجان پیشینه غنی و قابل توجهی دارد و در حوزه شعر آیینی تولید فکر و شعر فاخر از شاخصههای شعرای این دیار محسوب میشود.