پخش زنده
امروز: -
شلغم سرشار از مواد مغذی و ضروری برای سلامت بدن است و در پیشگیری از ابتلا به بیماری و درمان آنها نقش دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، شلغم سرشار از مواد مغذی و ضروری برای سلامت بدن است. بیشتر سبزیجات شبیه شلغم، کالری کم و در عین حال مواد مغذی فراوانی دارند و این ریشه خوراکی هم سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است.
ویتامین K و کلسیم موجود در برگ شلغم به جلوگیری از پوکی استخوان و قوی نگهداشتن استخوانبندی کمک میکند. کارشناسان مصرف کم ویتامین K و کلسیم را با خطر بیشتر شکستگی استخوان مرتبط میدانند.
مصرف کافی ویتامین K میتواند سلامت استخوان را با بهبود جذب کلسیم، کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار و عمل بهعنوان یک اصلاحکننده پروتئینهای ماتریکس استخوان بهبود بخشد.
یک فنجان ۵۵ گرمی شلغم خام حاوی ۱۳۸ میکروگرم ویتامین K است که بسیار بیشتر از نیاز روزانه است. شلغم حاوی بالاترین میزان کلسیم در هر گرم از هر میوه یا سبزی است. ویتامین A، فسفر و منیزیم هم سلامت استخوانها را تقویت میکنند و در برگ شلغم وجود دارند.
خواص ضد سرطانی شلغم
شلغم حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید است که با ویژگیهای ضدسرطانی مرتبط است، همچنین علاوه بر مقدار بالای ویتامین C که میتواند به جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی کمک کند، سرشار از گلوکوزینولات است.
گلوکوزینولاتها گروهی از ترکیبات گیاهی فعال هستند که فعالیت آنتیاکسیدانی هم دارند؛ به این معنی که اثرات تحریککننده سرطان ناشی از استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند.
در تحقیقهای متعدد ارتباط بین مصرف بیشتر گلوکوزینولات و کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان ریه، روده بزرگ و رکتوم ثابت شده است.
علاوه بر این، شلغم حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها، بهویژه آنتوسیانین، نوع دیگری از آنتیاکسیدان است که تاثیر ضد سرطانی آن ثابت شده است.
آنتوسیانینها در میوهها و سبزیهای آبی و بنفش مانند شلغم وجود دارند و مصرف آنها، احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن و مخرب را کاهش میدهد.