همگام با بسیج ملی سلامت؛
هفت توصیه تغذیهای برای کاهش اختلالات عصبی
برخی از بیماریهای عصبی در نتیجه کمبود و یا ازدیاد مواد مغذی حاصل میشود.
به عنوان مثال مصرف زیاد کافئین موجب بروز اختلال خواب و تشدید اثرات منفی استرس بر بدن میشود؛
کافئین در چای، قهوه و انواع نوشیدنیهای انرژی زا وجود دارد که باید در مصرف آنها اعتدال را رعایت کنیم.
مواد غذایی موثر در کاهش مشکلات و اختلالات عصبی:
۱. کربوهیدراتها
کربوهیدرات باعث افزایش ترشح ماده شیمیایی به نام «سروتونین» در مغز میشود که این ماده شیمیایی در افزایش شادی در افراد موثر است، بنابراین کاهش مصرف این مواد غذایی در رژیم غذایی باعث تشدید اختلالات روانی میشود.
۲. سبزی و میوه
سبزی و میوه منبع خوبی از ویتامین C است، در استرسهای طولانی مدت میزان ویتامین C در غده ادرنال کاهش مییابد که در این صورت مصرف منابع حاوی این ویتامین باعث بهبود شرایط افراد مبتلا به اختلالات روانی میشود.
۳. منیزیم
مصرف منیزیم باعث کاهش میزان کورتیزول خون میشود؛ همچنین میزان پایین منیزیم در خون باعث افزایش سردرد و خستگی ناشی از استرس میشود.
منابع غذایی حاوی منیزیم عبارتند از: بادام، دانه کنجد، دانه آفتابگردان، بادام هندی، تخم کدو، بلغور جو دو سر، موز، شیرکم چرب، کلم بروکلی و نخود فرنگی.
۴. ویتامینهای گروه B
ویتامینهای گروه B اثر بسیار موثری در کنترل استرس و پیشگیری از افسردگی دارد؛ B ۱۲ یکی از ویتامینهای موثر در تولید سروتونین است؛ همچنین کمبود این ویتامین باعث افسردگی میشود. این ویتامین در انواع گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست یافت میشود.
همچنین «اسیدفولیک» یا ویتامین B ۹ باعث از بین بردن استرس، اضطراب، وحشت و حتی افسردگی میشود؛ اسید فولیک در انواع میوهها و سبزیهای برگ پهن و حبوبات وجود دارد.
۵. اسید چرب امگا ۳
مصرف مناسب امگا ۳ باعث کاهش سطح هورمونهای استرس زا میشود.
۶. ویتامین E
ویتامین E یک نوع آنتی اکسیدان است که رادیکالهای آزاد تولید شده در طول زمان استرس را از بین میبرد. این ویتامین در انواع روغنهای گیاهی وجود دارد.
۷. شیر و لبنیات
کلسیم موجود در این گروه غذایی، باعث کاهش اسپاسم عضلانی و ایجاد حالت آرامش در بدن میشود؛
همچنین شیر حاوی آنتی اکسیدان است که میتواند باعث کاهش رادیکالهای آزاد شود؛
لبنیات حاوی ویتامین B ۲ و B ۱۲ است که مصرف آن باعث کاهش اضطراب میشود.