بررسی تاثیر ظروف بسته بندی شیرخوراکی، بر طعم و کیفیت آن
پژوهشگران در تحقیقات خود دریافتند مواد مورد استفاده در بسته بندی شیر در مطبوع نگهداشتن طعم شیر نقش مهمی ایفا میکند.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، وقتی صحبت از انواع مختلف ظروف شیر میشود، ممکن است تصور شود، تنها دلیل انتخاب ظروف بسته بندی شیر، عواملی مانند راحتی است. با این حال، تحقیقات اخیر نشان میدهد نوع مواد به کار رفته در ظروف مذکور میتواند بر طعم شیر تأثیر بگذارد.
در بررسی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، نمونههایی از دو نوع شیر کامل و بدون چربی پاستوریزه در شش ظرف ۲۳۷ میلیلیتری در تاریکی مطلق و در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شدند. برای هر یک از دو نوع شیر، ظروف شامل یک کارتن مقوایی، یک کیسه پلاستیکی، سه پارچ پلاستیکی (همه از انواع مختلف پلاستیک) و یک بطری شیشهای بود.
به نقل از نیواطلس، گروهی از طعمشناسان آموزش دیده طعم نمونهها را در روز اول دوره آزمایش و سپس پس از گذشت پنج، ۱۰ و ۱۵ روز دوباره ارزیابی کردند. در همان فواصل، دانشمندان نمونهها را تجزیه و تحلیل کردند تا ببینند آیا ترکیبات هر یک از مواد بسته بندی به شیر راه مییابد یا خیر. علاوه بر این، سلیقه مصرف کنندهها هم بررسی شد.
در نهایت مشخص شد کارتنهای مقوایی بدترین عملکرد را برای بسته بندی شیر خوراکی دارند. این نه تنها به دلیل انتقال طعم مقوا به شیر، بلکه به دلیل جذب طعم شیر توسط مقوا بود. این مشکل در شیر بدون چربی بدتر از شیر کامل بود.
در مقابل، شیر موجود در سه نوع پارچ پلاستیکی به میزان قابل توجهی طعم تازهتری داشت و همتراز با شیر موجود در بطری شیشهای بود. شیری که در کیسههای پلاستیکی ذخیره میشد طعم خوبی نداشت، اگرچه این طعم بهتر از طعم شیر کارتنهای مقوایی بود.
دانشمندان خاطرنشان میکنند که عملکرد نسبتاً ضعیف کارتنهای مقوایی بسته بندی شیر را باید در مورد کودکان مورد توجه قرار داد، زیرا در برخی کشورها شیر مصرفی کودکان در مدارس را در چنین ظروفی بسته بندی میکنند.
پروفسور ماری آنه درک، از پژوهشگران این طرح میگوید: شیر به دلیل طعم ملایم و لطیفش نسبت به بسیاری از نوشیدنیهای دیگر مستعد بدطعم شدن به دلیل بسته بندی نامناسب است. طعم شیر میتواند تحت تأثیر تبادل مواد مختلف با ترکیبات بستهبندی و جذب طعم و بوی مواد غذایی از محیط یخچال تغییر کند.