پخش زنده
امروز: -
راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با هدف شفافیت و جلوگیری از سرگردانی متقاضیان و سرمایه گذاران در بین دستگاهها است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، میررجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گفتگویی اختصاصی درباره پنجره واحد مدیریت زمین، گفت: هدف از راه اندزی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین این هست که از این سرگردانی فعلی، متقاضیان و سرمایه گذاران در بین دستگاهها جلوگیری بکند.
وی درباره نپیوستن برخی دستگاه ها به این سامانه ،افزود: این بستگی به عملکرد دستگاهها دارد و اگر بخواهیم الان یک اولتیماتوم یک هفتهای بدهیم، چون هنوز برخی دستگاهها زیرساختها را در دستگاه خود آماده نکرده اند اولتیماتوم ما بیهوده است اما ما فرصت دادیم یک هفتهای اعلام بکنند.
میررجبی ادامه داد: ما در جلسات مختلف تک تک دستگاهها را مورد نظارت قرار میدهیم البته قرار شد و در صورت جلسه هم اعلام کردیم ظرف یک هفته دستگاه ها دلایل عدم اتصال شان را به ما اعلام کنند، اگر نیازهای اعتباری و مالی دارند به سازمان برنامه و بودجه اعلام کنند که تامین بشود و در اسرع وقت سامانه خودشان را راه اندازی بکنند و به سامانه پنجره واحد متصل بکنند.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی، تهیه نقشههایی از برنامه آمایش سرزمینی است که باید به عنوان یک سند بالادستی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بارگذاری بشود.
وی در این باره گفت : الان ممکن است یک رانت اطلاعاتی در برخی دستگاهها وجود داشته باشد که در اختیار همگان قرار نگیرد، ما در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین تصمیم داریم که یک سند بالادستی به نام سند آمایش سرزمین را بارگذاری بکنیم یعنی تکلیف هر استان را در مورد هر حوزه و فعالیتی مشخص و روشن بکنیم .
به عنوان مثال اگر قرار هست در استانی موضوع توسعه صنعت فولاد ممنوع باشد هیچ درخواستی در ابتدا از طریق سامانه پنجره واحد پذیرفته نشود، الان چه اتفاقی میافتد سرمایه گذار مراجعه میکند به مسئولان ملی و استانی تحت فشار ممکن است که این موضوع را بپذیرند، ولی عواقب بعدش غیرقابل جبران است، چون فولاد یک صنعت آب بر است و ممکن است در هر استانی امکان استقرار نباشد.
میررجبی تصریح کرد: در پیوستن برخی دستگاه ها به پنجره واحد مدیریت زمین اگر کوتاهی یا مقاومتی یا عدم اهتمامی باشد، قطعا برخورد لازم را میکنیم، چون تکلیف این موضوع را داریم و حتما باید نظارت و پیگیری بکنیم و گزارش بدهیم برابر ماده ۱۵ ضوابط اجرایی ما تکلیف داریم که گزارشات را مرتب به دستگاه نظارتی من جمله ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بدهیم که مطرح و پیگیری بکند و برخورد قاطعی با دستگاههایی که در این حوزه کم کار هستند را انجام بدهد.