پخش زنده
امروز: -
خبرنگار صدا سیما گفت: بر اساس قانون باید در طی ۶ ماه مجوز تغییر کاربری مجاز صادر شود، اما به دلیل اجرا نشدن سامانه پنجره واحد مدیریت زمین برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان مشکلاتی را بوجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در جایگاه یک پلتفرم میزبان و واسطه، حلقه وصلی بین دستگاه های متولی صدور جواز با اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی اخذ جواز ساخت و ساز برقرار میکند و در این بین نقش یک سامانه هوشمند تسهیلگر و ناظر را ایفا خواهد کرد. این سامانه با فراهم ساختن ۳ امکان مهم از جمله پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهواره ای، مدیریت درخواست متقاضیان خدمات حوزه زمین و مدیریت فرآیندهای بین دستگاهی قرار است، مانع هرگونه تصرف غیرقانونی و دست درازی به اراضی و املاک شود.
مجتبی روحی، خبرنگار میز کشاورزی، روستا و عشایر در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: بحث تغییر کاربری مجاز از موضوعات مهم است که به علت نبود سامانه پنجره واحد مدیریت زمین برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان مشکلاتی را بوجود آورده است به طوری که بر اساس قانون باید در طی ۶ ماه مجوز تغییر کاربری مجاز صادر شود، اما برخی اوقات افراد متقاضی بیش از ۲ سال بلاتکلیف هستند.
.او گفت: تاکنون راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ۶ استان به صورت آزمایشی در حال اجراست و مقدمات آن در ۲۰ استان دیگر هم در حال تهیه است.
روحی گفت: از حدود ۴۷ ارگان که متولی زمین در کشور هستند حدود ۲۰ ارگان به پنجره واحد متصل شده اند که از این تعداد ۱۹ ارگان به دلیل نبود اطلاعات لازم، زیر ساختها و بسترهای لازم انتظار لازم در این زمینه برآورد نکرده اند.
او گفت: در سال گذشته حدود ۱۰ هزار مورد تغییر کاربری مجاز و ۱۰۰ هزار مورد تغییر کاربری غیر مجاز داشتیم که این موضوع موجب تهدیدی جدیدی برای امنیت غذایی و کشاورزی پایدار میشود.
خبرنگار صدا و سیما گفت: امور اراضی کشور متولی اصلی زمین در کشور است که ۳ وظیفه مهم دارد که شامل حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی به صورت یکپارچه، رفع تداخلات زمینهای کشاورزی بین دولت و مردم، دادن مجوز تغییر کاربری است