پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اسکان ۴ هزار و ۳۳۲ نفر از هموطنان در موج سرمای روزهای اخیر در مناطق مختلف خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی محمد حسن نامی در جلسه مدیریت بحران و مخاطرات استان گفت: دشمنان پیش بینی کرده بودند کشتههای زیادی در این موج یخ بندان و سرما داشته باشیم اما با مدیریت مردم و مسئولان انگشت به دهان مانده اند.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر تحت فشار سنگین فضای مجازی استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل هستیم و در این مخاطرات دروغ پردازی میکنند، اما با همت مدیران راهبری، مدیریت مخاطرات به خوبی انجام میشود.
با اشاره به اینکه باید ضمن رعایت استانداردها در ساخت و سازها حفظ جان مردم را در اولویت داشته باشیم و با کارهای فرهنگی در این زمینه حساس عمل کنیم ادامه داد: باید مصالح ساختمانی و استاندارهای مهندسی را به گونهای تعیین و تعریف کنیم که در مقابل زلزله ۸ ریشتری تحمل داشته باشد.
نامی استفاده از مصالحی را که اصول مهندسی در آن دقت شده است یک راهکار دانست و افزود: در مورد سیلاب هم با آبخیزداری در بالادستها، زدن چاه و رساندن اب به سفرههای زیر زمینی و ایجاد سدهای زیر زمینی از این بلایا جلوگیری کنیم ضمن اینکه از فرونشست زمین نیز جلوگیری میشود. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطر نشان کرد: نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ساخت و ساز مسکن بسیار موثر است و بودجهای برای سال آینده برای نوسازی بافتهای فرسوده با بکارگیری همه ظرفیتها در نظرگرفته شده است و حتما باید تلاش میکنیم روی گسلها ساخت و ساز نداشته باشیم.
محمد حسن نامی همچنین نگاه آمایشی آذربایجان شرقی را به موضوع ساخت و سازهای ایمن بسیار ارزشمند برشمرد و گفت: این آمایش در کشور به خوبی اتفاق نیفتاده است و این عدم تعادل باعث خلل در سایر بخشها میشود.
استاندار اذربایجان شرقی هم در این نشست گفت: ما همواره در استان در مقابله با حوادث و مدیریت بحرانها تلاش میکنیم که تلفات جانی به حداقل برسد و این میثاق ما است و باید تبدیل به طرحها و برنامههایی شود که در عمل نشان داده شود.
عابدین خرّم افزود: هر کس متناسب با مسئولیت خود طرحهای مختلف داشته باشد تا ضمن تبادل برنامهها قبل ازاینکه دنبال منابع باشیم صحنه را مدیریت کنیم تا مردم کمترین آسیب را ببینند.
وی تنش آبی را یکی از مهمترین چالشهای استان برشمرد و گفت: در این زمینه از سال گذشته شروع کردیم و موازنه منفی که در تامین آب استان داریم مدیریت شده است، همچنین وضعیت سدها و ورودی مخازن مرتب رصد میشود.
استاندار اظهار کرد: چالش دوم آلودگی شدید هوا به علت استفاده از سوختهای نامناسب است که نیاز به اعتبارات لازم است تا از این میزان آلودگی کاسته شود و نکته سوم اثرات نامطلوب زیست محیطی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه است که باید بتوانیم این تهدید زیست محیطی را هم حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حاشیه نشینی و سکونت گاههای غیر رسمی نیز از دیگر مشکلات استان ما است و در این زمینه نیز به منابع ملی و ابتکارات استانی نیاز داریم و چالش پنجم، وضعیت ماشین آلات و تجهیزاتی که برای امداد رسانی لازم است و باید به نوسازی بیندیشیم.
هنربر، مدیر کل مدیریت بحران استانداری آدربایجان شرقی هم با ارائه گزارشی از عملکرد استان در بحث مدیریت بحران، از شناسایی ۱۵ مورد مخاطره در استان خبرداد. در این جلسه مدیران کل هواشناسی، شرکت گاز و شرکت توزیع برق استان و حفاظت محیط زیست گزارشی از اقدامات خود برای امادگی لازم در شرایط حساس بحرانی و گذر از پیک سرما ارائه کردند.