پخش زنده
امروز: -
دبیر کارگروه مد و لباس کشور گفت: یکی از اهداف نمایشگاه شهر خانواده، در دسترس عموم قراردادن پوشاک ارزان و عفیفانه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، لطفی در برنامه صبحانه ایرانی شبکه دوم سیما به سوالات مجری درخصوص برگزاری نمایشگاه شهر خانواده پاسخ داد.
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
مجری: بسیاری از تولید کنندگان پوشاک و لباس در کشور ما فعالیت میکنند و پوشاک با تنوع و کیفیت مناسب هم تولید میشود، هر چند که در مورد قیمت تمام شده آن و قیمتی که به مصرف کننده و خریدار عرضه میشود همیشه سوالات و ابهاماتی وجود دارد، برخی از این تولید کنندگان حتی به نشانهای معتبر و شناخته شده لباس و پوشاک ایرانی تبدیل شده اند و به امر صادرات پوشاک هم میتوانند اقدام کنند. نمایشگاهی با نام شهر خانواده هم بستر مناسبی برای عرضه پوشاک ایرانی با قیمت و کیفیت مناسب فراهم کرده است.
سوال: نمایشگاه شهر خانواده چه زمانی و کجا و چطور برگزار میشود؟
لطفی: شهر خانواده در دو بخش بر گزار میشود بخش اول نمایش دستاوردها و توانمندیهای صنایع فرهنگی در کوشک باغ هنر اراضی عباس آباد ۶ تا ۱۲ بهمن برگزار میشود و علاقمندان میتوانند ثبت نام کنند و بخش دوم نمایشگاه «شهر خانواده» از ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ تا ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ (به جز روزهای ۲۹ اسفند تا ۴ فروردین) به مدت ۶۷ روز در شبستان شرقی مصلی امام خمینی برگزار میشود، یکی از اهداف این نمایشگاه در دسترس عموم قراردادن پوشاک ارزان و عفیفانه است. با توجه به مطالبه عمومی مردم برای این موضوع، ما تسهیل گری کردیم و از تولید کنندگان خوب در حوزه پوشاک ایرانی – اسلامی دعوت و آنها را ملزم کردیم که در این نمایشگاه با قیمتی مناسب، شاید حدود یک هفتم ارزانتر از سایر نمایشگاهها، در همین ایام ۶۷ روزه و همزمان با نمایشگاه قرآن، پوشاک ایرانی - اسلامی را به دست مردم و مصرف کنندگان برسانند.
سوال: آیا پوشاک خانواده شامل پوشاک کودکان، خانمها و آقایان میشود؟
لطفی: بله همه افراد خانواده آنجا می توانند به پوشاک مناسب خود دسترسی داشته باشند البته صرف پوشاک نیست عمده اش پوشاک است، این خانواده به کالای فرهنگی نیاز دارد و کالای فرهنگی صرفاً پوشاک نیست ، صنایع فرهنگی، لوازم خانگی و سایر مواردی که ملزومات یک خانواده است در این نمایشگاه عرضه می شود.
سوال: شما گفتید مردم ثبت نام کنند مردم برای چه باید ثبت نام کنند؟
لطفی: ثبت نام برای کوشک باغ هنر است. آنجا رویدادی خیلی جالب برگزار می شود، سال قبل سال ۱۴۰۰ در نمایشگاه الگونما که در سرچشمه تهران برگزار شد؛ مردم گفتند که در حوزه شخصیتهای محبوب اصطلاحا بیگانه آسیبهایی برای کودکان و نوجوانان وجود دارد و آنجا تصمیم گرفته شد که اگر بخواهیم شخصیتهای ایرانی محبوب را نمایش دهیم باید چه راهی را طی کنیم. علاقه مندان آنجا با ده شخصیت محبوب ایرانی مثل ایلیا، ببئی، ببئو و افراد دیگری که الان چهرههای شاخص و محبوب بچههای ایرانی شده اند و حداقل به شش محصول فرهنگی مثل کتاب، انیمیشن و بازیهای رایانهای تبدیل شده اند ، آنجا دستاوردها و توانمندیهای صنایع فرهنگی را به نمایش می گذاریم و ثبت نام برای قسمت الگونما است، ولی در شهر خانواده کالاها مستقیم عرضه می شود.
سوال: این نمایشگاه فقط در تهران است یا در استانهای دیگر هم برگزار میشود؟
لطفی: فقط در تهران است، ولی از استانها این مطالبه وجود دارد، ما در کارگروه ساماندهی مد و لباس یکی از وظایف مان برگزاری نمایشگاه است یعنی قانون ما را موظف و مکلف کرده است که برای این مطالبه و نیاز عمومی به پوشاک ایرانی – اسلامی باید تدبیری داشته باشیم؛ لذا اخیرا در همدان و کرمانشاه نمایشگاه برگزار کردیم و از آن به خوبی استقبال شده بود و چند روز آینده نیز در اصفهان، با برپایی نمایشگاه می خواهیم کالای ارزان به دست مردم برسد، سراسر مصلاهای کشور هم اعلام آمادگی کرده اند که جای ارزان را در اختیار تولیدکنندگان قرار بدهند تا کالای ارزان به دست مردم برسد، خط قرمز ما کیفیت محصولات است ما کنترل پیشینه داریم که محصول با کیفیت به دست مردم برسد.
سوال: در مزونهای لباس بانوان مانتو با قیمت زیر دو میلیون تومان یا زیر یک میلیون و ۷۰۰-۸۰۰ هزار تومان خیلی کم پیدا میشود البته بعضی از اینها طراحیهای ویژهای دارند که حتما گرانتر از سایر لباسهایی میشود که به صورت کارخانهای و صنعتی تولید میشود، اما قیمت دست و بال مشتری را میبندد.
لطفی: برای این باید تدبیری اندیشید، مدتی است در کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت صمت بحث قیمت تمام شده پوشاک مطرح است و تلاش می شود لباس ها با قیمت بهترو مناسب تری عرضه شود، الان خیلی از تولید کنندگان ما، از قیمت مواد اولیه خصوصا با نوسان نرخ ارز و تلاطمها، گلایه و شکایت دارند.
سوال: شما در کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور فقط روی طراحیها نظارت دارید؟ رنگ چطور باشد یا طراحی و یا نه از لحاظ حمایت از تولید کنندگان هم قدم بر میدارید؟
لطفی: ما ضمن این که روی بحث کنترلهای فرهنگی و اجتماعی پوشاک تاکید داریم، سعی کردیم که مشوقهایی مثل تخفیفهای مالیاتی و یا معافیتهای مالیاتی را برای آنهایی که این چارچوبها را هم رعایت میکنند داشته باشیم، بحث تامین مواد اولیه، همیشه دغدغه وزارت صمت خصوصا اداره کل منسوجات بوده و الان هم هست و سعی کرده تسهیلاتی را در این شرایط متلاطم بازار برای تولید کنندهها داشته باشد.
سوال: صنعت مد و لباس جهان سرعت خیلی خوبی دارد شرکتهای مختلف، کمپانیهای متعدد و معتبر، محصولات متنوعی ارائه میکنند ما در حوزه پوشاک بعنوان پوشاک استاندارد متناسب با فرهنگ خودمان اصلا چنین شتابی نداریم. تنوع اصلا نداریم که مثلا بگوییم خانمها محصولات متنوعی برای انتخاب دارند، آیا ایدهای دارید که به سمت تنوع محصول و تنوع لباس و پوشاک پیش برویم؟
لطفی: ضرورت شکل گیری کارگروه ساماندهی مد و لباس این بود که طراحیها ارتقاء پیدا کند، ما ایدهها و طرحهایی برای این موضوع داریم از جمله بحث مدرسه طراحی و همین بحث نمایشگاه شهر خانواده ....