پخش زنده
امروز: -
نتایج یک مطالعه نشان میدهد مصرف قهوه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد با سابقه دیابت بارداری کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، زنان با سابقه دیابت بارداری (GDM) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ (T۲D) در مراحل بعدی زندگی قرار دارند.
در مطالعه آینده نگری که با هدف بررسی ارتباط بین مصرف قهوه و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در بین زنانی که سابقه دیابت در دوران بارداری (GDM) داشتند، انجام شد، چهار هزار و ۵۲۲ خانم با سابقه GDM از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۷ پیگیری شدند.
مشخصات دموگرافیک، سبک زندگی این افراد از جمله رژیم غذایی آنها و پیامدهای بیماری در این افراد هر ۲ تا ۴ سال یکبار بهروزرسانی میشد.
شرکت کنندگان مصرف قهوه کافئین دار و بدون کافئین را بر اساس پرسشنامههای معتبر تغذیهای گزارش کردند. یافتههای این مطالعه نشان داد که در مجموع ۹۷۹ شرکتکننده در این مدت پیگیری به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
مصرف قهوه کافئین دار ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ داشت به طوری که مصرف بیشتر آن خطر این دیابت را کاهش داده بود. به علاوه مصرف بیشتر قهوه حاوی کافئین با غلظت کمتر انسولین ناشتا و پپتید C همراه بود، این در حالی بود که مصرف قهوه بدون کافئین ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به دیابت نوع در بین این زنان نداشت؛ بنابراین بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان نتیجه گیری کرد که مصرف قهوه حاوی کافئین در میان زنان با سابقه GDM میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در سالهای بعدی زندگی این افراد کاهش دهد.
باید توجه کرد که یافتههای این مطالعه در مورد قهوه تلخ و بدون افزودن هر نوع افزودنی و شکر صادق هست و افزودن شکر به قهوه، نه تنها این خطر را کاهش نخواهد داد بلکه در طولانی مدت میتواند با افزایش دریافت قندهای ساده خطر دیابت را افزایش نیز دهد.