پخش زنده
امروز: -
در فصل سرد زمستان به علت کاهش تابش نور خورشید و ضعیف شدن سیستم ایمنی، بدن بیشتر در معرض ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ براساس طب سنتی، فصل زمستان طبع سرد و تری دارد. ایجاد تعادل در تغذیه و دوری از غذاهای سرد، بدن را سالم و قوی نگه میدارد.
آبگوشت به، حلیم، سوپ قلم و آش شله قلمکار به همراه دارچین یا زیره، غذاهایی سالم برای زمستان هستند.
همچنین تامین آب مورد نیاز، مواد معدنی و ریز مغذیهایی، چون آهن، مس و روی در فصل سرد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
دمنوشهای زمستانی مثل دمنوش آویشن، دارچین، رازیانه و بهارنارنج به افزایش سوخت و ساز و گرمای بدن کمک میکنند.
با ادویههایی مثل زیره، زردچوبه، زنجبیل و دارچین غذاهای خود را خوش طعم کنید. زعفران برای فصول سرد خواص بسیاری دارد.
سبزیهایی مثل هویج، سیب زمینی، کدو حلوایی، شلغم، چغندر و کرفس مناسب فصل زمستان هستند.
میوههایی مثل موز، انبه و سیب در فصل زمستان توصیه میشوند. مرکبات سرشار از ویتامین سی هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروسها کمک میکنند.
ماهی و تخم مرغ سرشار از امگا ۳ و ویتامین دی هستند. از مصرف آنها غافل نشوید.
غلات کامل مثل جو دو سر، نان سبوسدار و سویا به مشکلات گوارشی و یبوست کمک میکنند. خشکی پوست در زمستان بسیار شایع است که با مصرف این غلات به حفظ سلامت پوست نیز کمک میکنید.
آجیل و خشکبار در فصل زمستان باید مصرف شوند، زیرا سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم هستند.
گردو، خرما، بادام هندی، فندق، پسته، نخودچی، کشمش، برگه زردآلو و سایر میوههای خشک را جایگزین قند و شکلات کنید.
روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد و هسته انگور اشباع نشدهاند و طبع گرمی دارند. برای سلامت قلب و عروق مفیدتر هستند و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهند.
غذاهای نامناسب فصل زمستان
در کنار مصرف این خوراکیهای گرم و مقوی، غذاهای سرد را نیز میتوانید مصرف کنید؛ اما در مصرف غذاهای سرد، زیادهروی نکنید.
لبنیات سرشار از کلسیم است و به سلامت استخوانها کمک میکند. در کنار این غذاها میتوانید از زیره و نعنا استفاده کنید.