مغز گونه ای دایناسور، کاملتر از تصورات قبلی
پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتندکه «تیرانوسوروس رکس» - دایناسور دوپای گوشتخوار عصر کرتاسه پسین – از مغزی متناسب با جثه خود برخوردار بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، ، «سوزانا هرکولانو – هوزل» آناتومیست عصبی میگوید: این دایناسورهای درنده با دستهای کوچک که حدود ۶۵ تا ۸۵ میلیون سال قبل بودند ممکن است به هوشمندی میمونهای دوران جدید بوده باشند یا حداقل شمار مشابهی از سلولهای مغزی داشته بوده اند.
به نقل از «ساینس الرت»، همه دیرینه شناسان در این خصوص قانع نشده و میگویند این ادعای جسورانه بر اساس برخی تعابیر قابل تردید از دادههای منسوخ شده استوار است. با این حال چیزی شبیه یک مناقشه علمی بر سر سوالات بزرگ درباره موجودات هوشمند وجود ندارد.
این محقق برزیلی در این مطالعه جدید از دادههای مربوط به پرندگان زنده و خزندگان عصر جدید برای بررسی این مساله استفاده کرد که تعداد نورونها چطور با افزایش حجم مغزی تنظیم میشود. او سپس تلاش کرد تا پیش بینی کند «تی رکس» چه تعداد سلول مغزی ممکن است در بخشی از مغز خود موسوم به telencephalon داشته باشد. این بخش از آناتومی مغزی متشکل از دو نیمکره مسئول کارهای شناختی حیوان بوده است.
او برآورد کرد که این حیوان باستانی حدود ۳ میلیارد سلول مغزی در مغز ۳۴۳ گرمی خود انباشته داشته است. اگر این تعداد سلولهای مغزی بازتاب دهنده «هوشمندی» (braininess) است موجب میشود این حیوانات نه تنها عظیم الجثه بوده اند بلکه توان شناختی منعطفی هم داشته و نسبت به تصورات پیشین، درندگان باشکوهی بوده اند.
این محقق در گزارش خود میافزاید: این حیوان گوشتخوار چابک به اندازه فیل از توانایی شناختی مشابه «بابون» برخوردار بوده و واقعا باید یک درنده توانایی بوده باشد.
بر اساس یافتههای این محقق، ترانوسوروس Tyrannosaurus به سرعت به بلوغ میرسیده و عمری طولانی در حد بیش از ۴۰ سال داشته است. مغز این حیوان قادر به استفاده از ابزار و انتقال این دانش به نسل بعدی بوده است.