پخش زنده
امروز: -
به تازگی گروهی از باستان شناسان هشت تخم شترمرغ را در صحرایی واقع در فلسطین اشغالی کشف کردند که گمان میرود بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ سال قدمت داشته باشند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، یافتههای جدید باستان شناسان نشان میدهد: شترمرغها تا حدود قرن نوزدهم در منطقه فلسطین امروزی وجود داشته و سپس منقرض شده اند.
لورن دیویس، مدیر کاوشهای باستان شناسی این محوطه تاریخی، گفت: این یک یافته بسیار مهم محسوب میشود که با کمک روشهای علمی مدرن، میتواند چیزهای زیادی در مورد مردم کوچ نشین و صحراگرد در دوران باستان به ما بیاموزد. ما یک سایت به وسعت حدود ۲۰۰ متر مربع پیدا کردیم که از دوران ماقبل تاریخ مورد استفاده عشایر بیابان نشین بود.
در این مکان، سنگهای سوخته، سنگ چخماق و ابزار سنگی و همچنین تکههای سفال متعددی به دست آمده است، اما کشف واقعاً ویژه این مجموعه تخمهای شترمرغ است.
اگرچه این عشایر بیابان گرد، سازههای دائمی در این مکان نساخته اند، اما یافتهها به ما اجازه میدهند حضور آنها را در بیابان احساس کنیم. این محوطهها به سرعت توسط تپههای شنی پوشیده شدند و با حرکت شن و ماسه در طول صدها و هزاران سال دوباره در معرض دید قرار گرفتند.
این موضوع دلیل حفظ استثنایی تخمها را توضیح داده و به ما اجازه میدهد نگاهی اجمالی به زندگی عشایری داشته باشیم که در دوران باستان در این صحرا پرسه میزدند.
به گزارش سیناپرس، دکتر امیر گورزالچانی، از باستان شناسان این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق، گفت: ما تخمهای شترمرغ را در مکانهای باستان شناسی در زمینه تدفین و به عنوان اقلام لوکس و آب خوری پیدا میکنیم.
به طور طبیعی، آنها به عنوان منبع غذایی مورد استفاده قرار میگرفتند و یک تخم شتر مرغ دارای ارزش غذایی حدود ۲۵ تخم مرغ معمولی است. در برخی موارد شواهدی از تزئین و برش دادن تخم شترمرغ وجود دارد که استفاده از آنها را به عنوان وسایل تزئینی نشان میدهد.
به گزارش سیناپرس، در حالی که یافتن تخم شترمرغ در حفاریها غیر معمول نیست، اما کشف استخوانهای این پرنده بزرگ در سایتهای باستانی بسیار نادر است. این موضوع ممکن است نشان دهد که در دنیای باستان، مردم از برخورد با شترمرغ اجتناب کرده و به جمع آوری تخمهای خود بسنده میکردند.