پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: زخم یک چالش جدی و مهم در عرصه سلامت است که یک و نیم تا دو درصد کیفیت زندگی افراد مبتلا را کاهش میدهد و شیوع بسیار بالایی دارد.
دکتر یونس پناهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار صدا و سیما گفت: زخمهای ناشی از دیابت و زخمهای ناشی از جراحی هزینه بسیار بالایی برای بهداشت دارد، گفت: سرعت میانگین تولید زخمهای مزمن در جامعه حدود ۹درصد گزارش است که رقم بسیار بالایی ست.
او با اشاره به مرگ و میر بالای زخمهای مزمن گفت: مرگ و میر پنج ساله زخمهای مزمن حدود ۳۰ درصد است و این رقم برای سرطان ۳۱ درصد است و این موضوع نشان دهنده میزان مرگ و میر بالای زخم است.
دکتر پناهی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر در کشور ما در حال افزایش است، گفت: سن ایرانیان در طی چند سال آینده افزایش پیدا میکند و جمعیت به سمت پیری خواهد رفت. هم افزایش بیماریهای متابولیک و هم افزایش سن از عوامل افزایش زخم مزمن به شمار میرود؛ بنابراین احتمالا در کشور ما که چاقی نیز آمار بسیار بالایی دارد، میزان ابتلا به زخم مزمن نسبت به آمار ۹ درصدی جهان افزایش خواهد داشت.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر آموزش پزشک، پرستار و بیمار در خصوص زخم گفت: در کشور بالای ۹۰۰ مرکز تحقیقات وجود دارد که از بین آنها ۶ مرکز تحقیقات داریم که میتواند در حوزه آموزش و پژوهش مربوط به زخم کمککننده باشند. حدود ۱۰۰ مرکز تحقیقات در کشور داریم که میتوانند در حوزه علوم پایه زخم فعالیت کنند. ۴۸ مرکز تحقیقات در کشور داریم که در حوزه بیماریهای عفونی تحقیق میکنند و ۵۳ مرکز تحقیقات در حوزه دارو مرتبط با زخم داریم؛ بنابراین به نظر میرسد متولیان بهداشت و درمان، موضوع زخم را به عنوان یک موضوع مهم در نظر گرفتهاند.
پناهی اعلام آمادگی کرد که در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، شبکه تحقیقات و نوآوری در حوزه زخم بر اساس اولویتهای کشور ایجاد شود. همچنین طرحهای کلان بر اساس اولویتها مورد حمایت قرار گیرند.