پخش زنده
امروز: -
دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه دستگاه مایکروویو امروزه به عنوان وسیلهای پرکاربرد جای خود را در بیشتر آشپزخانهها باز کرده است، توضیحاتی درباره مناسبترین ظروف قابل استفاده در مایکروویوها داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی؛ دکتر حمید حقانی حقیقی با اشاره به اینکه ظروفی که در مایکروویو استفاده میکنید، باید توان عبور اشعهها را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند گفت: ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویلهای آلومینیومی که اشعهی مایکروویو را منعکس میکند، نباید در مایکروویو استفاده شود ضمن اینکه در مایکروویوها باید از ظروفی استفاده شود که ایمن باشند و سلامت غذا و انسان را تهدید نکند.
بایدها و نبایدها در انواع ظروف مورد استفاده در مایکروویو را بدانید
دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه ظرفهای فلزی، آلومینیومی، فویلهای آلومینیومی، ظروف پلاستیکی نامرغوب، ظروف فلزکاری شده، ظروف کریستالی، ظروف حاوی سرب و ظروف چوبی حساس و شکننده برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند افزود: این ظرفها حتی میتوانند سلامت افراد را به مخاطره بیندازند.
دکتر حقانی حقیقی ظرفهایی را که برای استفاده در مایکروویو توصیه میشود به ترتیب ظروف پیرکس، چینی، پلاستیک مخصوص مایکروویو، کاغذ و مقوا و تابه مخصوص مایکروویو دانست.
دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی توضیح داد: ظروف پیرکس، ظرفهای شیشهای نشکنی هستند که برای پخت و پز در مایکروویو بسیار مناسب است، اگرچه همهی ظروف شیشهای میتوانند در مایکروویو استفاده شود، ولی بهتر است ظرفی انتخاب کنید که خیلی هم داغ نشود، (ظرف را یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید اگر ظرف داغ شد، بهتر است که تنها برای گرم کردن غذا استفاده شود).
دکتر حقانی حقیقی ادامه داد: اگر از ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو استفاده میکنید باید پیش از مصرف از استاندارد بودن آن اطمینان داشته باشید، همچنین برای گرم کردن غذا میتوانید از ظرفهای پلاستیکی استفاده کنید، ولی استفاده طولانی مدت در دمای بالا از این ظروف خطرناک است.
ظروف چینی گزینه مناسب دیگر برای استفاده در دستگاههای مایکروویو است که این عضو هیئت علمی به آن اشاره کرد و ادامه داد: ظرفهای چینی و سرامیکی (بدون هیچگونه تزئینات نقش ونگار طلایی و نقرهای و فلزی) برای استفاده در مایکروویو بسیار مناسب هستند.
این متخصص علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: از ظروف مقوایی یا کاغذی نیز میتوان برای گرم کردن نان، تنوری کردن سیب زمینی یا پختن غذاهایی که آب ندارند استفاده کرد.
دکتر حقانی حقیقی گفت: تابه مایکروویو یکی دیگر از ظرفهای قابل استفاده در مایکروویو است، زیرا با تفلون اندود شده است و امواج مخصوص پخت و پز را جذب میکند، باید با توجه به دستوری که سازنده عنوان کرده است، ظرف داغ شود و سپس با کمی روغن، خوراکی از آن استفاده کرد.
این متخصص علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی همچنین درباره شکل ظاهری انواع ظروف مایکروویو نیز عنوان کرد: ظروف گرد یا بیضی شکل برای استفاده در مایکرو فر مناسب هستند، چون حرارت را به صورت یکسان و یکنواخت به غذا میرسانند، این عمل باعث میشود تا غذا نسوزد و ته نگیرد، علاوه بر آن برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده از ظرفهای گودتر گزینه مناسبی است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره بهاین که ظرفهای عمودی برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند ادامه داد: هنگام استفاده از مایکروویو باید درب آن را ببندید تا امواج مربوطه سلامت شما را به خطر نیندازد و زمان گرم کردن غذا فاصلهای به اندازه یک تا دومتری با دستگاه داشته باشید همچنین به این نکته توجه داشته باشید که مایکروویو باید همیشه تمیز و بدون چربی و جرم باشد، پیش از آنکه غذای گرم شده را استفاده کنید حدود ۳۰ ثانیه تأمل کنید و مایکروویو خالی را روشن نکنید (این کار خطرناک و میتواند منجر به انفجار دستگاه شود).