پخش زنده
امروز: -
گرم کردن برخی موادغذایی در مایکروویو، ممکن است خطرهای جبران ناپذیری از جمله آتش سوزی به همراه داشته باشد.
به گزارش سرویس وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، خطر استفاده از ظروف فلزی در ماکروویو بسیار زیاد است. چرا که منجر به جرقه زدن ماکروویو می شود و آسیبهای جدی مانند آتش سوزی به همراه دارد. همچنین برخی از مواد غذایی نیز در صورت قرار گرفتن در مایکروویو ممکن است است خطرهایی برای دستگاه شما به دنبال داشته باشند.
آشنایی با این مواد غذایی و ظروف میتواند کارکرد بهینه تری برای شما در این دستگاه به دنبال داشته باشد.
تخم مرغ درسته و سالم
نه تنها نمیشود تخم مرغ را در مایکروویو پخت بلکه حتی نمیشود تخم مرغ را در مایکروویو آبپز هم کرد. مایکروویو را با هدف پختوپز سریع ساختهاند و به همین علت حرارت زیادی تولید میکند و حرارتی که ایجاد میشود رطوبت و آب مواد غذایی را میگیرد.
وقتی تخم مرغ تخم مرغ درسته و سالم را در مایکروویو میگذارید نتیجه این میشود که بخار تخم مرغ به پوسته فشار میآورد و چون آستانه تحمل پوسته تخم مرغ خیلی پایین است چیزی شبیه به انفجار اتفاق میافتد.
آب
شاید تعجب کنید اگر بگوییم که آب دشمن مایکروویو است. وقتی آب در این دستگاه گرما میبیند، برخلاف زمانی که روی اجاق به جوش میآید، حباب تولید نمیکند، چون اصلا فرصتش را پیدا نمیکند و تا به خودتان بیایید میبینید که آب بخار شده است و احتمالا بخار آب بلاهایی سر مایکروویو شما آورده است.
به عوض این کار، مثل همیشه آب را در کتری بریزید، درش را بگذارید و روی شعلهی اجاق گاز قرار دهید و جوش بیاورید. البته ناگفته نماند میتوانید در حد گرم کردن آب از مایکروویو استفاده کنید.
گوشت یخزده
اطراف و حاشیه گوشت، چون نازکتر است خیلی سریع پخته میشود، ولی یخ مغز و وسط آن به این زودیها باز نمی شود. باز کردن یخ گوشت در مایکروویو، محیط این دستگاه را برای رشد و تکثیر باکتریها آماده و مناسب میکند.
ورق آلومینیوم
کمتر کسی پیدا میشود که نداند اگر ورق آلومینیوم را داخل مایکروویو گذاشت باید پولی را که بابت خرید این دستگاه داده هدر رفته تلقی کند، چون بر اثر حرارت بسیار زیاد درون مایکروویو، ورق آلومینیوم به دلیل نازک بودن آتش میگیرد.
میوه تازه
قبل از این که بخواهید با استفاده از مایکروویو به خیال خودتان کمپوت یا مربا درست کنید بد نیست بدانید که دانههای برخی میوه ها منفجر میشوند و برخی میوه ها هم خودشان می ترکند.
ظرفهای یک بار مصرف
ظرف یک بار مصرف از شدت حرارت آب میشود و دستگاه را خراب خواهد کرد.
فلفل تند
فلفل تند را درون مایکروویو قرار ندهید، زیرا ممکن است سبب آتش سوزی شده و گازهای تولید شده بر اثر گرما، پس از باز کردن در مایکروویو باعث سوزش چشم و گلوی شما شود.
پاکتهای کاغذی
آتش میگیرد و گاز سمی تولید میکند.
ماگهای مسافرتی
بیشترماگهای مسافرتی قابل قرارگرفتن داخل مایکروویو نیست. ظروف چای از فولاد ضد زنگ ساخته شده پس برای دم کشیدن، چای، قهوه از آنها را داخل مایکروویو نگذارید و اگر پلاستیکی است چک کنید ببینید قابل استفاده در مایکروویو است یا خیر.
پلی استر
پلی استر نوعی پلاستیک است و همان طور که میدانید قابل استفاده در مایکروویو نیست.
ظروف ماست
ظروف پلاستیکی مثل ظرف ماست و کره را داخل ماکروویو نگذارید، زیرا آنها طوری تعبیه شده اند که نمیتوانند دمای زیادی را تحمل کنند و بوی بدی میگیرند.
سایر ظروفی که نباید در مایکرو گویوذاشت
ظروف با دسته فلزی
کیسه های حمل مواد غذایی و خوراکی موجود در سوپر مارکت ها
ظروفی با نقش و نگار زرین و یا با نقش های برجسته
ظروف پلاستیکی نگهدارنده غذا که برای مایکروویو مناسب نیستند
فلاسک و لیوان های مسافرتی
ظروف گران قیمت
پارچه و لباس
اسفنج خشک
ظروف با تزئینات فلزی
ظروف در باز
سس گوجه فرنگی
اگر سس قرمز را داخل مایکروویو بگذارید، تکه فیبرهای گوجه فرنگی به صورت موقت منافذ فرار بخار را مسدود میکنند و باعث انفجار میشوند. برای گرم کردن سس، از اجاق گاز با شعله کم استفاده کنید.
هویج
هویج از سبزیهای نسبتا کم آب است که بافت سفتی دارد. گذاشتن آن داخل مایکروویو باعث خشک شدن یا حتی سوختنش میشود. هویج بخارپز را میتوانید با حرارت مایکروویو گرم کنید.
روغن
روغن هم جزء چیزهایی است که نباید داخل مایکروویو گذاشت. روغنهای پخت و پز مانند زیتون، انگور، کانولا، آووکادو، بادام زمینی مایع نیستند، چربی اند.
کلم بروکلی
مایکروویو مواد مغذی مفید کلم بروکلی، را از بین میبرد. اگر از بروکلی استفاده میکنید در هر صورت نباید گرمای زیادی به آن بدهید آن را کمی بخارپز کنید تا مواد مغذی مفیدش از بین نروند.
سیب زمینی شب مانده
سیب زمینی شب مانده که در یخچال گذاشته اید را با مایکروویو گرم نکنید، زیرا مایکروویو نمیتواند بوتولیسم را بکشد و این احتمال هست که آنها عامل بروز بیماری نادر شوند.
برنج
گرم کردن برنج در مایکروویو به سادگی میتواند باعث مسمومیت غذایی شود. برنج نپخته حاوی هاگهایی از باکتری است که میتوانند در فرآیند گرم شدن زنده بمانند. همین که برنج را از مایکروویو بیرون بیاورید و در دمای اتاق قرار دهید، این باکتریها دوباره به فعالیت ادامه میدهند و میتوانند باعث ایجاد اسهال و استفراغ در فرد شوند.
مرغ
تمام ماکیان از جمله مرغ، حاوی سالمونلا هستند؛ بنابراین ضروری است که گوشت آن را کاملا بپزید تا این باکتریها از بین بروند. از آنجا که مایکروویو نمیتواند به صورت کلی و برابر همه غذا را بپزد ممکن است در پایان پخت مرغ با مایکروویو تعدادی از باکتریهای سالمونلا زنده بمانند.
دیگر اینکه مرغ تراکم پروتئین بالایی دارد و بسیار مهم است که پروتئینها در دمایی یکسان بشکنند. وقتی برخی از پروتئینها کندتر یا سریعتر از دیگر انواع خود شکسته میشوند ممکن است دچار ناراحتی معده شوید.
سبزیجات سبز برگ
اگر میخواهید کلم، کرفس یا اسفناج خود را برای مصرف بعدی کنار بگذارید، بهتر است دور بیندازیدشان تا بخواهید با مایکروویو گرمشان کنید. به دلیل تمرکز بالای نیترات در سبزیجات برگدار وقتی گرم میشوند ممکن است سمی شوند. به دلیل گرم شدن با مایکروویو، نیتراتهایی که به صورت طبیعی شکل گرفته اند تبدیل به نیتروسامین میشوند که سرطان زا هستند. همین شرایط برای چغندر و شلغم که آنها هم سرشار از نیترات هستند صادق است.