وی گفت: در اتحادیه اروپا به ازای هر هکتار زمین زراعی به کشاورز مبلغ قابل توجهی کمک مالی میشود که بسیاری از هزینههای کشاورز و زیانهای ناشی از حوادث طبیعی را تأمین میکند.
علی قنبری کارشناس مسائل اقتصادی نیز با اشاره به اینکه موج مهاجرت امروز به کشاورزان ایرانی رسیده است، گفت : «با توجه به اتفاقاتی که طی سه سال اخیر در جهان رخ داده، اهمیت امنیت غذایی و مقوله کشاورزی دو چندان شده. بحران افزایش قیمت مواد غذایی ناشی از شیوع کرونا و بعد از آن بحران غلات بعد از حمله روسیه به اوکراین، بار دیگر اهمیت استراتژیک محصولات کشاورزی را به رخ کشید؛ بنابراین نیروی انسانی ماهر در این بخش میتواند برای کشورها تعیین کننده باشد.»
وی افزود: «در همین رابطه با توجه به اوضاعی که در کشور حکمفرما بوده، بعد از موجهای مهاجرتی مختلف شاهد هستیم، نوبت به کشاورزان رسیده، در این زمینه کشورهایی مانند استرالیا و کانادا که پهناورند، با کمبود کشاورز و نیروی ماهر در این زمینه روبرو هستند. بنابراین برای جبران ضعف خود در این زمینه ویزای کشاورزی را اختصاص دادهاند، کشاورزان کشورمان نیز چند وقتی است که برای این ویزا تقاضاهای خود را ارسال کردهاند. این موضوع برای کشور تبعات جبران ناپذیری را به دنبال دارد.»
حمیدرضا رحیمیپور کارشناس یکی از دفاتر مهاجرت نیز در این باره گفت زمینداران، مزارع خود را میفروشند تا در کشورهای مقصد سرمایهای فراهم کنند.