تاکید مشاور وزیر کشور بر توجه ویژه به ساختار جمعیت
مشاور عالی وزیر کشور در حوزه جمعیت و سلامت تاکید کرد: اگر به ساختار جمعیت توجه ویژهای نشود، خسارات جبران ناپذیری خواهد داشت.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، دکتر محمداسماعیل اکبری امروز در نشست چرایی و چگونگی عملیاتی کردن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان گفت: در شرایط منطقی ایران باید ۶ درصد سالمند، ۲۴ درصد جمعیت زیر ۱۴ سال و حدود ۷۰ درصد جمعیت مولد داشته باشد.
وی با بیان اینکه سرعت کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران بیشتر از خیلی از کشورهای دنیاست، یادآور شد: این کاهش در همه دنیا اتفاق افتاده است، اما در ایران بدون منطق انجام شده و نیازمند ساماندهی جدی است.
وی با تشریح ریشهها، سوابق و دلایل تخریب ساختار جمعیت در ایران و تبیین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نظام مدیریتی وزارت کشور را مسئول حل مشکلات حوزه جمعیت با پشتوانه این قانون عنوان کرد.
مشاور عالی وزیر کشور در حوزه جمعیت و سلامت خاطرنشان کرد: مسئولیت حل مشکلات حوزه جمعیت به صورت نظاممند به وزارت کشور سپرده شده و استانداریها نقش اصلی را دارند؛ در شرایطی که دنیا پذیرفته که سیاستهای کنترل جمعیت باید محدود شود ما نیز باید در جهت این سیاست حرکت کنیم.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور هم در این نشست گفت: قانون جوانی جمعیت ۷۳ ماده دارد که بر اساس بند یک این قانون استانداران موظف هستند برای ارتقای نرخ باروری اقداماتی انجام دهد.
زینب اختری افزود: کارگروهی در این حوزه در وزارت کشور تشکیل شده و اکنون ۹۰ درصد فرمانداران و شهرستانها در این حوزه فعال شدهاند؛ نگاه به این قانون به عنوان یک اهرم است و اگر مسئولان با عزم جدی پای کار نیایند آسیبهای جبران ناپذیری به کشور وارد میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: آذربایجان شرقی یکی از استانهای سالمند کشور است و با روند کنونی، نرخ رشد جمعیت استان در سال 1415، صفر و در سال 1420 منفی خواهد شد.
تراب محمدی با تاکید بر اینکه مسئولان باید متوجه عمق این فاجعه باشند، افزود: ما در استان آذربایجان شرقی به خاطر موقعیت جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی خاص بیش از سایر مناطق کشور نیازمند اصلاح ساختار جمعیت و افزایش نرخ رشد جمعیت هستیم.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه این استان رتبه سوم کشور از نظر سالمندی را دارد، گفت: 12 درصد جمعیت استان سالمند هستند و نرخ موالید استان از سال 1391 به این طرف مرتبا کاهش داشته است.
زهرا کوهی افزود: نرخ ازدواج در استان نیز نسبت به سال 1391، با کاهش 10 درصدی و نرخ طلاق با افزایش 8 درصدی روبرو بوده و بر اساس این آمارها ما با بحران جمعیت مواجه هستیم.
وی در تشریح اقدامات انجام شده در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان گفت: براساس ماده 4 این قانون مبنی بر اختصاص زمین به والدین دارای 3 فرزند و بیشتر، تاکنون 1876 مورد ثبت نام در استان انجام شده که 263 مورد آن تایید شده و 65 مورد در مرحله واگذاری است.
کوهی همچنین از تدوین برنامه اقدام و عمل استان در حوزه جمعیت خبر داد و افزود: این برنامه در چهار محور جبههسازی، هوشیارسازی، توجه به زیرساختها و اصل بحران جمعیت و حل اساسی و راهبردی مسأله فرزندآوری تدوین شده است.