پخش زنده
امروز: -
اعضای هیات علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت، با حضور پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، پیمان صالحی در این آیین با اشاره به ضرورت بهرهمندی از ظرفیت پسادکترا به عنوان یک جهشی برای استفاده بهتر از ظرفیت فارغالتحصیلان، از ابلاغ آیین نامه پسادکترا در آینده نزدیک خبر داد.
صالحی به نمایهسازی مجلات اشاره کرد و گفت: در ۳۰ سال گذشته ۱۰۱ مجله در اسکوپوس نمایه شده بود و طی یک سال و اندی پیش ۲۴ مجله نمایه شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به «نظام مسائل» اظهار داشت: این نظام به معنای وصل کردن مسائل کشور به حوزه پایاننامهها، رسالهها، پژوهش و قرارداد ارتباط با صنعت است و نیازمند آن هستیم که بر روی آن بیشتر کار کنیم.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: نیاز به فرهنگسازی در زمینه وقف در حوزه پژوهش داریم.
صالحی در خصوص قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت عنوان کرد: ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد جاری داریم و ۶۳۰۰ عضو هیئتعلمی درگیر این قراردادها هستند. اگر چه این ارقام آمار خوبی نیست؛ در این زمینه رشد بسیار خوبی کردهایم، ولی صدها برابر میتوانیم از این ظرفیتها بهرهمند شویم
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: ۲۸ هزار عضو هیئت علمی در وزارت علوم داریم و بیش از ۸۰ هزار عضو هیئت علمی در کشور که اگر ظرفیت آنها به سمت قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت بیاید تحول بزرگی اتفاق میافتند.
صالحی همچنین به «قانون رفع موانع پژوهشی» که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در حال پیگیری است، اشاره کرد.
دکتر محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این آیین، تجلیل از فعالیتهای هدفمند و ارزشمند اعضای هیئت علمی را مهم دانست و گفت: سالها بحث اهمیت توسعه فعالیتهای پژوهشی به صورت مقالات و انتشارات بینالمللی مطرح بود و خوشبختانه در این راستا فعالیتهای خوبی صورت گرفته و پتانسیل و ظرفیت خوبی در این زمینه در دانشگاهها ایجاد شده است.
مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم افزود: سه سال است که بحث اعضای هیئت علمی برتر در جامعه و صنعت را پیگیری میکنیم. امسال ۱۴۰ عضو هیئت علمی برتر از سوی دانشگاهها معرفی شدند که امروز از ۱۰ نفر به عنوان برگزیده تقدیر و تجلیل خواهد شد.
سیف اظهار امیدواری کرد این عزیزان همکاری بلند مدتی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشته باشند و به عنوان مشاوران ارشد به ستاد وزارت علوم کمک کرده و اثربخشی جدیتری در جامعه داشته و در جهت حل مشکلات موثرتر عمل کنند.
دکتر عباس ابراهیمی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز در این آیین اظهار داشت: در بنیاد ملی نخبگان تمرکز بر روی حل مسائل کشور است و یکی از رویکردهای اصلی ما آن است که مفهوم نخبگی را به حوزههای دیگر تسری دهیم و سرآمدان حوزههای مختلف که دایره نخبگانی را تشکیل میدهند، گسترش دهیم.
ابراهیمی افزود: همه دوستانی که اعضای هیئت علمی برتر در ارتباط با جامعه و صنعت هستند به عنوان اعضای هیئت علمی سرآمد در بنیاد ملی نخبگان نیز برگزیده هستند.
در پایان این آیین از دانشمندان برتر ارتباط با جامعه و صنعت سال ۱۴۰۱ که اسامی آنها به شرح زیر است، تجلیل شد.
-دکتر علی وطنی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران (مهندسی شیمی «نفت و گاز»)
- دکتر سید محمد مهدی هادوی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس (مهندسی مواد)
-دکتر حسن هاشمی پور عضو هیئت علمی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان (مهندسی شیمی)
-دکتر مهدی حسینی مزینانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (زیست فناوری کشاورزی)
- دکتر بهروز مینایی بیدگلی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت (مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی)
- دکتر مرجان السادات نعمتی پور عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی (معماری و شهرسازی)
-دکتر محمد کریمی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی (مهندسی نقشهبرداری)
-دکتر علی عبدالعالی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران (مهندسی برق)
-دکتر علی فانیان عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان (امنیت اطلاعات و ارتباطات)
-دکتر علیرضا اکبرزاده توتونچی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد (رباتیک)