پخش زنده
امروز: -
رئیس همایش علوم پایه و ارتقای سلامت گفت:امیدوارم برگزاری این رویداد علمی و ارایه مباحث فاخر از سوی اساتید راهگشای حل بخشی از مشکلات کشور باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،دکتر کامران باقری لنکرانی در همایش علوم پایه و ارتقای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ با اشاره به نام گذاری امسال به عنوان سال «علوم پایه و توسعه پایدار» از سوی یونسکو که مورد استقبال سازمان ملل متحد نیز قرار گرفت را ایده برگزاری این رویداد علمی دانست و افزود: در کشور ما نشستهایی در این زمینه از سوی برخی نهادها مانند مرکز مطالعات استراتژیک نهاد ریاست جمهوری و همچنین تعدادی از دانشگاههای سطح کشور برگزار شد.
او در ادامه، برگزاری این گونه همایشها را فرصتی مهم و مناسب برای گفتگو بین رشتههای مختلف علوم پایه عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت بهره مندی از این فرصتها اضافه کرد: شاید در کنار علوم کاربردی توجه زیادی به علوم پایه نشود، در صورتی که هر علم کاربردی اگر مبتنی بر علوم پایه نباشد ممکن است به نتیجه مطلوب منجر نشود؛ نیروی پیشران علم در جهان و هر کشور، علوم پایه هستند و نباید از علوم پایه غافل باشیم و این همایش تلاش دارد تا از حضور اساتید رشتههای مختلف در این زمینه بهرهمند شود.
رئیس همایش علوم پایه و ارتقای سلامت گفت: بخش مهمی از مشکلات جهان امروز به دلیل راه حلهای تکراری و عدم توجه به نظریات جدید و عدم درک صحیح و همه جانبه از موضوعات مختلف است؛ بنابراین توجه به تمام علوم پایه و کاربردی ضروری است و در این همایش با حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه شیراز و همکاران، اساتید و محققان سایر رشتههای غیرعلوم پزشکی امیدواریم این گفتگوی سازنده گامی برای حل مشکلات کشور باشد.
دکتر باقری لنکرانی سلامت را از مولفههای مهم زندگی بشر خواند که میتواند محور بسیاری از علوم قرار بگیرد و ادامه داد: در این زمینه میتوانیم سلامت جسم، سلامت روح، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که سلامت در تعامل درست با محیط فراهم میشود و اگر نسبت به محیط نامهربانی کنیم نه تنها خود انسان در معرض آسیب قرار میگیرد، بلکه نسلهای آینده نیز دچار آسیب خواهند شد.
او برگزاری این همایش را آغازی مهم و مستحکم برای رسیدن به اهدافی برشمرد که سلامت انسان و نسلهای آینده بشر را در پی دارد.
رئیس همایش علوم پایه و ارتقای سلامت با بیان اینکه توجه به موضوعات همایش تنها مختص به این دو روز نیست، اظهار امیدواری کرد این حرکت به صورت پایدار و دنباله دار پیگیری شود تا بتوانیم از برکات گفتگوهای بین رشتهای بهتر و بیشتر بهرهمند شویم.
بررسی نقش علوم پایه در سلامت انسان از گذرگاه ۴ محور تعیین کننده
دبیر همایش علوم پایه و ارتقای سلامت هم در آیین شروع این همایش در مجتمع فرهنگی، رفاهی و ورزشی ولایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: همایش علوم پایه و ارتقای سلامت، با حضور نخبگان علوم پایه برگزار میشود و سبک سخنرانیها و ارایه مطالب تا حدودی متفاوت است و سایر افراد میتوانند از طریق فضای مجازی و به صورت غیرحضوری از مطالب ارایه شده بهرهمند شوند.
دکتر عبدالعلی محقق زاده با اشاره به انتخاب سال جهانی علوم پایه از سوی یونسکو افزود: در همین راستا از سوی کارگروه جنوب فرهنگستان علوم پزشکی به ریاست دکتر لنکرانی تصمیم گرفته شد تا همایشی به صورت محلی در کشور با موضوع علوم پایه مختلف و نگاه به انسان و سلامت انسان برگزار شود.
او محورهای پیش بینی شده برای این رویداد علمی را در چهار نگاه NBIC شامل فناوری نانو، بیولوژی، فناوری اطلاعات و شناختی با محوریت توجه به سلامت انسان عنوان کرد و ادامه داد: به همین منظور چهار کارگروه تعیین و با حضور اساتید دانشگاه تیمهایی برای هر کارگروه تشکیل شده است و زیرگروههایی نیز به صورت حضوری و مجازی فعال شدند.
دبیر همایش علوم پایه و ارتقای سلامت با بیان اینکه کارگروهها و موضوعات مرتبط با همایش از شنبه بیست و ششم آذر آغاز و تا سه شنبه بیست و نهم آذر به صورت مجازی با برپایی ۳۰ نشست علمی ادامه داشته است، اظهار کرد: در روزهای یکم و دوم دی نیز همایش به صورت حضوری و مجازی همزمان و در دو نوبت صبح و عصر در حال برگزاری است.
دکتر محقق زاده هدف از برگزاری کارگروهها و بررسی نتایج به دست آمده را دستیابی به سیاستهایی برای ترجمان گفتگوها به ترجمان موردنیاز جامعه، بزرگان کشوری و قانون گذاران عنوان کرد.
او اضافه کرد: همچنین اساتید حاضر در همایش در روز پایانی، به ارائه د یدگاههای خود در زمینه چهار رویکرد مورد نظر همایش، به حاضران ارایه میکنند.
آیین پایانی همایش امروز جمعه، دوم دی ۱۴۰۱ برگزار میشود.