پخش زنده
امروز: -
درخواست ترکیه برای استرداد بولنت کنس روزنامه نگار ترک را که شخصا از سوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای چراغ سبزنشان دادن به ورود سوئد به ناتو درخواست شده بود، رد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ درخواست ترکیه برای استرداد بولنت کنس روزنامه نگار ترک را که شخصا از سوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای چراغ سبزنشان دادن به ورود سوئد به ناتو درخواست شده بود، رد کرد.
دادگاه عالی سوئد با انتشار بیانیهای با اشاره به وضعیت پناهندگی بولنت کنس اعلام کرد اتهاماتی که علیه این روزنامه نگار مطرح شده از نظر دولت ترکیه سیاسی و امنیتی است و وی به عضویت در فتو (جنبش فتح الله گولن، عامل کوتای ۲۰۱۶ ترکیه) متهم است، اما این اتهام در سوئد جرم قلمداد نمیشود.
قاضی پیتر آسپ گفت: همچنین خطر آزار و شکنجه بر اساس اعتقادات سیاسی او وجود دارد؛ بنابراین استرداد صورت نمیگیرد.
بولنت کنس روزنامه نگار معاند ترکیهای هم ضمن ابراز خرسندی از تصمیم دادگاه سوئد گفته است: من یک روزنامه نگار هستم، نه یک تروریست، دولت ترکیه از من تصاویری منتشر کرده است که مطمئنم از روشهای دیگری برای سخت کردن زندگی من و خانواده ام در سوئد تا حد امکان استفاده خواهد کرد.
به جز مجارستان که باید الحاق سوئد و فنلاند را در آغاز سال ۲۰۲۳ تصویب کند، ترکیه تنها کشوری است که تهدید میکند از عضویت دو کشور شمال اروپا در ناتو جلوگیری میکند.
آنکارا، استکهلم و هلسینکی یادداشت تفاهمی را در آخرین نشست ناتو در ژوئن امضا کرده بودند.
استرداد شبه نظامیان کرد یا شخصیتهای معاند ترکیه که به سوئد پناهنده شده اند، از شروط و خواستههای مهم آنکارا است.
شات لیست
یک - رجب طیب اردوغان - رئیس جمهور ترکیه
دو - پیتر آسپ - قاضی پرونده
سه - بولنت کنس - روزنامه نگار معاند ترکیه
-------