پخش زنده
امروز: -
معاون فناوری و اطلاعات قوه قضائیه از شعب تجدید نظر دادگستری استان و روند الکترونیکی شدن پرونده ها بازدید کرد
به گزارش خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان، در این بازدید قضات آخرین موارد استفاده از فناوری در رسیدگی به پروندهها به صورت الکترونیکی و موانع پیش روی و دو بخشی بودن پروندههای الکترونیک تبادل نظر کردند.
در ادامه کاظمی به همراه دادستان کرمان در بازدید از روند رسیدگی به پروندهها به صورت الکترونیکی در زندان مرکزی کرمان گفت: با وجود دادرسی الکترونیکی شاهد کاهش هزینه ها، افزایش امنیت و حذف انتقال زندانیها به دادسراها، کاهش اطاله دادرسیها و حفظ حقوق زندانیان هستیم.
وی افزود: در استان کرمان ۸۵ درصد رسیدگیها به صورت الکترونیک انجام میشود و این میزان رسیدگی نشان از کیفیت انجام پروندههای قضایی است.
معاون فناوری و اطلاعات قوه قضائی عنوان کرد درکل کشور هم میزان رسیدگی پروندهها به صورت الکترونیک ۸۰ درصد است وتنها۲۰ درصد به صورت گذشته انجام میشود. است.
همچنین در نشست کارکنان فن آوری اطلاعات و برنامه ریزی قوه قصاییه کرمان با رئیس مرکز امار و فنا اوری اطلاعات قوه قضاییه، مسائلی، چون کمبود نیروهای فن آور، و توجه و دقت برلی پیشگیری از حملههای سایبری مطرح شد.
دادستان کرمان هم در ایننشست خواستار تامین تجهیزات ویژه برای رسیدگی به پروندههای الکترونیک و به کارگیری نخبگان و متخصصین در پست فناوری الکترونیک در دستگاه قضایی شد.
رئیس کل دادگستری کرمان هم در این نشست با اشاره به اینکه در سند تحول قوه قضاییه به فن اوری توجه بیش از گذشته شده است گفت: امروزه ۷۰سامانه در اختیار مردم قرار گرفته که اقدامات قضایی خودرا در این بسترها بدون مراجعه حضوری انجام دهند.
حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: برای دریافت خدمات الکترونیک و ابلاغهای الکترونیکی دیگر از روش قدیم و دستی استفاده نمیشود و اکنون هم مهمترین کار در بررسی پروندهها ابلاغ وبررسی الکترونیکی است.
وی با اشاره به میزان بررسی پروندههای مختلف و ورودی پرحجم پروندههای کرمان گفت: فرصت بررسی پرونده هابرای قضات کم است و حجم پروندهها سبب شده قضات فرصت کافی برای رسیدگی پیدا نکنند.
در استان کرمان ۲۱۹ شعبه الکترونیکی وجود دارد که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون۴۶هزارو ۶۵۷پرونده معادل ۱۳ونیم درصد به صورت ۱۰۰درصد الکترونیکی رسیدگی شده است.
نشست رییس مرکزفناوری اطلاعات قوه قضاییه با مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
رییس مرکزفناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت : آیین نامه جدید دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در قوه قضاییه تصویب شده است.
کاظمی امروز در دیدار با مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی استان افزود: توسعه این دفاتر بعه عنوان یک فرصت با هدف افزایش کارایی و کاهش هزینه ها در دستور کار است
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود هزار و دویست دفتر خدمات الکترونیک قضایی در کشور با بیش از شش هزار نیروی انسانی فعال است اظهار داشت : استفاده از این ظرفیت گامی موثر در کمک به قوه قضائیه و جلوگیری از شلوغی دادگاه هاست.
رییس کل دادگستری استنان هم در این نشست گفت: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ضمن حل و فصل بسیاری از مراجعات موجب ایجاد رضایت مندی در بین مردم خواهد شد.
حجت الاسلام حمیدی افزود: نظم و انضباط و ترویج فرهنگ صلح و سازش و استفاده از روش های موثر برای کاستن از حجم پرونده های دادگاه ها باید در دستور کار دفاتر خدمات الکترونیک قضایی قرار گیرد.
در این نشست مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به بیان چالش ها و نقطه نظرات خود پرداختند.