پخش زنده
امروز: -
خوشبختانه این سیارک که بسیاری به آن لقب سیارک کریسمس داده اند، تنها تا ۶۷۵ هزار و ۹۲۴ کیلومتری سیاره ما خواهد آمد و این امر بدان معناست که ما نباید نگران برخورد این سیارک با زمین باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آنچه عبور این سیارک را بسیار جذاب میکند، این است که اگر در نیمکره جنوبی قرار داشته باشید، میتوانید به خوبی آن را تماشا کنید. این سیارک با نام رسمی ۲۰۱۵ RN۳۵ در حال حاضر در مدار خود به سمت زمین در حال چرخش است. به گفته محققان انتظار میرود که این جرم آسمانی بین ۱۵ تا ۱۹ دسامبر مصادف با ۲۴ تا ۲۸ آذر با سرعت از کنار زمین عبور کند.
مراقبت از این سیارکهای عظیم مانند سیارک کریسمس همچنان اولویت اصلی بسیاری از آژانسهای فضایی مانند ناسا است چراکه میتوانند تهدید جدی برای زمین در صورت برخورد ایجاد کنند. در واقع، ابزاری که اخیراً ساخته شده است، در واقع به دانشمندان امکان میدهد تا با شبیه سازی تصادف و اتفاقات متعاقب آن، دریابند که برخورد یک سیارک چقدر بر شهر و مردم تأثیر میگذارد.
دانشمندان توصیه میکنند، کسانی که به دنبال عکس گرفتن از این سیارک هستند باید درنظر بگیرند که یافتن آن در آسمان کمی سخت است چراکه این سیارک در آسمان شب نمیدرخشد. علاوه بر این، با اینکه که نزدیکترین فاصله آن به زمین، ۶۷۵ هزار و ۹۲۴ کیلومتر است، همچنان فاصله خوبی برای عکاسی خواهد داشت.
عبور سیارک کریسمس از سیاره ما برای برخی از ستاره نگاران که ممکن است فرصتی برای دیدن آن داشته باشند، موقعیت مهمی به شمار میرود. به علاوه، با توجه به اینکه آژانسهای فضایی برای ایجاد سیستمهای رصد سیارکها فعالیت میکنند، سیارکهای کوچکی که خطری ایجاد نمیکنند هنوز هم موضوعات مهمی هستند که باید مراقب آنها بود.
دانشمندان معتقدند که همچنان محتمل است که یک اتفاق کوچک آنی، مدار یک سیارک را تغییر دهد، مشابه آزمایش دارت (DART) ناسا در اوایل سال جاری که مدار دیمورفوس را تغییر داد.