پخش زنده
امروز: -
مراسم رونمایی از ۱۶ پوستر جشنوارههای استانی امام رضا (ع) و آغاز به کار دبیرخانه این رویداد بینالمللی با حضور هنرمندان کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) در این مراسم که شامگاه ۲۳ آذر در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: جریان خدمت در بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع)، جریان تولید آثار فاخر به واسطه عرض ارادت هنرمندان و صاحبان هنر و رسانه در زیستبوم ایران اسلامی است و هنر عطیهای الهی است که ایجاد و شکلگیری آن به واسطه الهامی است که به قلب هنرمند میرسد.
مرتضی سعیدیزاده گفت: برآنیم تا تمام هنرمندان ایران، تولیدات هنری خود را به ساحت امام رضا (ع) تقدیم کنند، در این دوره، ۱۶ جشنواره فرهنگی و هنری را به آستان مقدس امام هشتم تقدیم میکنیم.
وی افزود: همچنین ما به تخصصی بودن جشنواره می ندیشیم، به این معنا که صاحبان هنر و اندیشه آن را تأیید کنند و آحاد مردم از آن بهرهمند شوند. تخصصی شدن جشنواره به این معناست که جریان هنر و رسانه با هماهنگی رسانه رشد و تقویت شود و تولیدات این جشنواره در جریان هنری کشور توسعه یابد و فرهنگ رضوی در سراسر این زیست بوم ارتقا یابد.
«حاج قاسم، خادم الرضاست» موضوع ویژه جشنواره شعر رضوی
دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فارسی رضوی نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: میشود شاعر باشی و از کبوتر، آهو، گنبد، گلدسته و ضریح، بسرایی، اما بدانی این تمام قصه شعر رضوی نیست. امیدوارم بتوانیم در این دوره از جشنواره هم از نام امامان و هم از کلام و مرام آنها نیز بگوییم.
سید محمدجواد شرافت با بیان اینکه شعر رضوی افقهای فراوانی دارد که باید با نگاهی جامع به آن نگریست، افزود: تمام همت، نیت و عزم ما بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به میزبانی کرمان این است که شاعران جوان را با افقهای معنایی وسیع و مهارتهای زیادی که در حوزه شعر رضوی وجود دارد بیشتر آشنا کنیم و از زندگی، سیره، روایات و کلام امامان (ع) بگوییم.
وی با بیان اینکه موضوع ویژه جشنواره شعر رضوی در این دوره «حاج قاسم، خادم الرضاست»، تصریح کرد: لباس خادمی بر قامت حاج قاسم، شکوه و جلوه بیشتری به او داد و من هم به خدمت حضرت عرض میکنم «خود را کبوتر حرمت فرض میکنم/ هرگز ندیدهام ز خودم خوشخیالتر».
شعر رضوی شجره طیبه است
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر عربی رضوی نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: میخواهم از شعر رضوی بگویم؛ شعری که شجره طیبهایست که ریشه در معارف دینی و آموزههای قرآنی دارد. سینه شاعران رضوی کشتزار وحدت اهل بیت و امام رضا (ع) است. گویی این شاعران در تاریخ رسالتی پیمبرگونه داشتند. قصد دارم از جشنوارهای بگویم که شاعران عرب زبان سرتاسر جهان، شعر فاخر خودشان را در مدح امام رضا (ع) به این شوق و نیت ارسال میکنند که در اختتامیه بخوانند. در واقع شاعران عربی که از سرتاسر جهان به خوزستان میآیند، علاقه دارند که در این استان و در کنار شاعران عرب استان خوزستان باشند.
مرتضی حیدری آل کثیر افزود: استان خوزستان به واسطه عمل بزرگی که در طول تاریخ داشت و حوزه علمیه ۱۲۰۰ ساله خود، همیشه مورد توجه علمای بزرگ اسلام بوده است. همچنین نخستین قدوم حضرت علیبن موسیالرضا (ع) به ایران ابتدا از این استان صورت گرفت. ما خوزستانیها افتخارات بزرگی نیز در طول تاریخ رقم زدهایم؛ جهاد عشایر در مقابل ارتش متجاوز انگلیس، مقاومت مردمان در هشت سال دفاع مقدس و همچنین امروز که پذیرای زائران اباعبدالله الحسین (ع) در اربعین هستیم، همگی افتخاراتی است که در تاریخ خوزستان میدرخشد.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر عربی رضوی تصریح کرد: دروازه ورود تشیع به خوزستان ما را با یاد و خاطره حضرت امام رضا (ع) به شکل ویژهای گره زد. مگر میشود یک خوزستانی عاشق باشی و تابستان خودت را به زیارت بهشت رضا نگذرانی؟ عطر حرم برای خوزستانیها بسیار خاطرهانگیز است. همیشه خوزستانیها زمانی که به صورت کاروانی وارد صحن امام رضا (ع) میشوند، اشعار عربی را میخوانند که بسیار تماشایی و زیباست. معمولا در زیارت ائمه اطهار (ع) این صحنه زیبا مشاهده میشود.
نمیتوان با موسیقی رضوی تبلیغی برخورد کرد
همچنین دبیر ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی در ادامه مراسم گفت: تلاش این جشنواره این است که آن نوع موسیقی که در بستر فرهنگی جریان دارد را عرضه کند و خود چیزی را به موضوع تحمیل نکند. به عبارتی امام رضا (ع) موضوعی نیست که تبلیغی با آن برخورد کنیم و فقط اینجاست که آنچه که در بستر فرهنگ اقوام مختلف ایران وجود دارد را عرضه کند.
احمد صدری با بیان اینکه از ۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت سال 1402 این جشنواره در شهر شیراز برگزار میشود، افزود: تلاشمان این است که اجرا در آن بستری که هنرمندان با آن آشنا هستند انجام شود که مسلما در سالن کنسرت نخواهد بود.
در پایان برنامه نیز با رونمایی از ۱۶ پوستر جشنواره و نام بردن از دبیران آنها از سرتاسر ایران، شال خدمت و خادمیت بر گردن آنان آویخته شد.
دبیران جشنوارههای امام رضا (ع)
بر اساس این گزارش، کوروش زارعی دبیر شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی به میزبانی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز، مجید ظریف دبیر اجرایی جشنواره فیلم کوتاه رضوی به میزبانی استان خراسان رضوی، غلامرضا سپهری دبیر نوزدهمین جشنواره ملی رضوی به میزبانی استان تهران، عباسعلی سپاهی یونسی دبیر چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی به میزبانی همدان، سید جلال فیاضی دبیر دهمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانه به میزبانی استان گیلان، سید مجتبی ذبیحی دبیر دوازدهمین جشنواره ملی سرود رضوی به میزبانی استان گلستان، مهدی سیمرسیز دبیر سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی به میزبانی استان هرمزگان، مرتضی حیدری دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر عربی رضوی به میزبانی استان خوزستان، مهدی زابل عباسی دبیر دوازدهمین جشنواره ملی عکس رضوی به میزبانی خراسان رضوی، محمدجواد شرافت دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فارسی به میزبانی کرمان، علی محمد رادمنش دبیر دومین جشنواره تئاتر خیابانی رضوی به میزبانی استان کرمان شهر جیرفت، احمد صدری دبیر ششمین جشنواره آواها و نواهای رضوی به میزبانی استان فارس، سعید سلیمانپور دبیر هفدهمین جشنواره ترکی رضوی به میزبانی آذربایجان غربی، حمیدرضا نویدی مهر دبیر چهاردهمین جشنواره داستان کودک و نوجوان رضوی به میزبانی استان بوشهر هستند.