پخش زنده
امروز: -
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی اراک بیش از ۲۲ درصد خانوادهها در استان مرکزی تک فرزند هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیش از ۲۲ درصد از خانوادهها در استان مرکزی تک فرزند هستند و حدود هفت درصد خانوادهها هم هیچ فرزندی ندارند.
آن طور که دکتر علی علیمحمدی می گوید: استان مرکزی دومین استان سالمند کشور است و در صورتی که بحران جمعیت رفع نشود، ممکن است در تامین نیروهای مولد دچار مشکل شویم.
علیمحمدی با بیان اینکه میانگین نرخ باروری در کشور یک و پنج دهم درصد است، تصریح کرد: استان مرکزی علاوه بر سالمند بودن، نرخ باروی پایین تری نسبت به میانگین کشوری دارد و برای گذار از شکاف جمعیتی باید در فاصله ۷ تا ۱۰ سال آینده زیرساختهای افزایش جمعیت، توسعه یابد در غیر اینصورت دچار بحران جمعیت شدیدی خواهیم شد.
او توضیح داد: آمار مطلوب باروری ۲ و ۱۲ تا ۲ و ۱۵ دهم درصد است تا بتوان بحران جمعیت را مدیریت کرد و در صورتی که نرخ باروری افزایش پیدا نکند و یا کمتر شود این شکاف ترمیم نخواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: بالا رفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، کمبود مسکن و اشتغال از جمله دلایلی است که در کاهش باروری موثر است و تشویق مادران تک فرزند و بدون فرزند به فرزندآوری، ارائه خدمات حمایتی و پرداخت انواع تسهیلات از شیوههای افزایش جوانی جمعیت است.