پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از فعالیت هزار و ۵۰۰ باشگاه سلامت اجتماعی نوجوانان در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در کارگروه فرهنگی اجتماعی شهرستان اسدآباد، گفت: در طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان درسطح محلات به منظور آموزش مهارتهایی، چون مهارت خودمراقبتی در حوزه روانی، اجتماعی و معنوی تعداد هزار و ۵۰۰ باشگاه سلامت اجتماعی نوجوانان در کشور فعال است که این باشگاهها و نوجوانان طرحهای محلات خود در این حوزه را با حمایت گیری از بخشهای مختلف از جمله شهرداریها و فرمانداریها انجام میدهند.
خانم آرزو ذکاییفر با بیان اینکه این باشگاهها و نوجوانان سال گذشته دارای یک میلیارد تومان سهم آورده بودهاند، افزود: سال گذشته سازمان بهزیستی یک منابع اعتباری برای کمک به این نوجوانان و باشگاهها داشت که این مساله و مشکل خود را در اجرای طرحها احصاء کرده و طرحی را که پیشنهاد میدهند، راهبری کنند.
وی گفت: ضمن اینکه آنها با حمایت گیری از بخشهای مختلف یکمیلیارد تومان سهم آورده داشتند و با حمایت گیری از شهرداری و فرمانداری و سایر بخشها ظرفیتهای اعتباری و اجرایی خوبی برای اجرای طرح خویش به محلات خود آوردهاند.
خانم ذکاییفر با اشاره به وجود ۲ هزار و ۴۰۰ تسهیل گر اجتماعی در مقاطع تحصیلی لیسانس، کارشناس ارشد و دکترا در حوزه علوم اجتماعی، روانشناسی و جامعه شناسی در کشور خاطرنشان کرد: در طول ۲۰ سال گذشته با آموزشهایی که به آنها دادهایم، همواره در اجرای برنامهها همراه سازمان بهزیستی بودهاند.
وی افزود: در برنامه ششم در بخش موضوعات اجتماعی در جای جای آن به موضوعات آسیبهای اجتماعی اشاره شده که در بخش ماده ۸۰ آن آمده است دولت تا پایان برنامه ششم باید بتواند ۱۰ درصد طلاق، ۱۵ درصد کودکان خیابانی و ۲۰ درصد اعتیاد را کاهش دهد.
خانم ذکاییفر تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا در حوزه مسائل اجتماعی و آسیبهای اجتماعی برای کاهش آسیبهای اجتماعی درصد ذکر نمیشود و بیان درصد برای آسیبهای اجتماعی یک نکته غیرعلمی بوده است و نگاه علمی و عالمانه به موضوع آسیبهای اجتماعی وجود ندارد.
وی افزود: بنابراین اشتباه و خطای راهبردی ما از همانجا در بحث سیاست گذاری و برنامه ریزی شروع میشود و به اقدامات و مداخلات ما تسری مییابد و تمام ما در سازمان بهزیستی تلاش داریم که بتوانیم به قانون گذار گزارش درصد بدهیم.
مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه طی این سالها بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مغفول مانده است، گفت: امروز دینداری یکی از مهمترین عوامل کاهشهای آسیبهای اجتماعی بوده و در دنیا رویکرد پیشگیری از رویکردهای فضیلت محور شده است که بر روی توانمندی و داشتههای هر فرد کار میشود.
وی همچنین با اشاره به نقش موثر روحانیون، رسانهها و فضای مجازی در کاهش آسیبهای اجتماعی افزود: همگرایی، تعامل و هماهنگی بین دستگاهها از نقش موثری در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برخوردار است.
خانم ذکاییفر با تاکید بر پرهیز از هرگونه جزیرهای کارکردن دستگاهها مختلف ذیربط در بحث آسیبهای اجتماعی برای رسیدن به نتیجه مثبت، گفت: آموزش و مهارت آموزی از نقش موثری در کاهش نرخ بزهکاری و جرائم برخوردار بوده است که نباید از آن غافل شد.
وی در ادامه با اشاره به سامانه رصد کاهش آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی تصریح کرد: مداخله و نوع مداخله در آسیبهای اجتماعی با توجه به وضعیت هر شهرستان متفاوت است.
خانم ذکاییفر یادآور شد: در شهرستان اسدآباد مداخلات در کاهش آسیبهای اجتماعی باید با سرعت، دقت و ملاحظات بیشتری شکل بگیرد و ورود و اقدام جدی کرد و از فرصتها و لحظات استفاده ممکن را داشته باشیم.
وی گفت: اسدآباد ازجمله شهرستانهایی است که کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی برای مداخله در کاهش آسیبهای اجتماعی آن درخواست ورود بهزیستی را داشته است.