شور بودن خاک ۵۰ درصد اراضی زیرکشت خراسان رضوی
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۵۰ درصد خاک اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی در این استان دچار درجات مختلف شوری از کم تا بحرانی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، جعفر جوادی روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته خاک در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات در دست انجام برای شناسایی آلودگی و مناطق دارای خاک آلوده در خراسان رضوی، افزود: در این راستا سامانه بانک اطلاعات خاک از محل اعتبارات استانی و با هدف شناسایی مشکلات و چالشهای خاک استان و بررسی کیفیت آن با کمک پژوهشگران و متخصصان طراحی و راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه شوری خاک در صورت بالاتر رفتن از حد مجاز و معمول در کاهش عملکرد محصولات کشاورزی تاثیرگذار است گفت: البته در هر خاکی با درصدهای متفاوت شوری می توان محصول سازگار را کشت کرد، بنابراین خاک شور که نتوان هیچ کشتی در آن انجام داد در خراسان رضوی نداریم، اما شاهد تفاوت عملکرد محصولات کشاورزی در مناطق مختلف هستیم.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: با توجه به تنوع آب و هوایی در استان، در مناطق مختلف کیفیت آب و خاک هم متفاوت است، نکته مهم در اینجاست که در اراضی با شوری خاک زیاد به شرط وجود کیفیت بالا در آب، میتوان خاک را آب شویی کرد و به وضعیت مطلوبی برای کشت محصولات و عملکرد مطلوب محصول رسید.
جوادی گفت: البته کشاورزان استان خود را با شوری خاک در کشت محصولات کاملا سازگار می کنند، اما در عین حال باید از شور شدن بیش از اندازه خاک هم جلوگیری کنند.
او در ادامه با بیان اینکه قانون حفاظت از خاک پس از ۱۰ سال در خرداد ماه سال ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، افزود: قرار بود با ظرف ۹ ماه آییننامه اجرایی این قانون تهیه شود که هنوز بعد از سه سال اقدامی نشده اما چارت سازمانی در جهاد کشاورزی به زودی برای این منظور اعلام خواهد شد.