پخش زنده
امروز: -
قانون اصلاح مواد یک و هفت قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ و قانون تسهیل برخی مجوزهای کسب و کار، با هدف تسهیل در صدور مجوزها صورت گرفته است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما شبکه رادیویی اقتصاد در برنامه بهارستان به موضوع اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها پرداخت. در این برنامه آقای دکتر جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی درباره اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها بحث و گفتگو کرد.جزییات گفتگو به شرح ذیل است:
مجری: سلام عرض می کنم خدمت شما و وقت شما بخیر
مهمان برنامه: بنده هم سلام عرض می کنم خدمت شما و همکاران محترمتان
مجری: ضمن اینکه محبت کنید و ارزیابی تان را از ضریب اجرای این قانون توسط دستگاه ها اعلام بفرمایید به گزارش نظارتی کمیسیون ویژه هم اشاره بفرمایید در این مورد و بفرمایید که چه زمانی این گزارش به صحن علنی ارائه شود؟
جناب آقای دکتر جعفر قادری، نایب رئیس محترم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی: استحضار دارید که ما در این راستا دو قانون داشتیم، قانون اصلاح مواد یک و هفت قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ و قانون تسهیل برخی مجوزهای کسب و کار، این دو قانون در یک راستا بود و تلاش ما بر این بود که در وهله اول تمام مجوزها را تفکیک کنیم مجوزهای ثبت محور و مجوزهای تأیید محور، مجوزهای ثبت محور مجوزهایی هستند که اصلاً نیازی به گرفتن مجوز ندارد یک چارچوبی را مشخص می کنند یکسری مدارک است. این مدارک اگر بارگذاری شود بلافاصله در سامانه مجوز برای فرد صادر می شود و مجوز تأیید محور بایستی مدارک را حتماً بارگذاری کنند استعلام هایی باید گرفته شود و دستگاه های مختلف باید این استعلام ها را جواب دهند و بعد از اینکه این استعلام ها پاسخ داده شد دستگاه می آید و چک می کند و نهایتاً تأیید می کند که آیا این فرد شرایط گرفتن مجوز را دارد یا ندارد. بنابراین این کار الان انجام شده است برای تمام دستگاه ها و تمام مجوزها ارسال شده است و دقیقاً مشخص است که چه مجوزی ثبت محور و چه مجوزی تأیید محور است. در مجوزهای ثبت محور الان تقریبا بارگذاری شده و دستگاه ها تکلیف شان روشن است و معطلی ندارند و بلافاصله افراد به محضی که اطلاعات را بارگذاری می کنند مجوز برایشان صادر می شود و بعد مجوزهای تأیید محور باید حتماً دقیقاً اگر مدرکی را مطالبه می کنند دستگاه باید مشخص کند که به استناد کدام مجوز قانونی این مدارک را دقیقاً از متقاضی مطالبه می کنند بنابراین مدارک را مشخص می کنند در مرحله بعدی الان تقریباً بیشتر دستگاه ها مشخص شده است فقط چند دستگاه است که هنوز اطلاعات شان را بارگذاری نکرده اند و به سامانه متصل نشده اند مثل سازمان برنامه و بودجه مثل مرکز وکلا و سازمان روانشناسی و همینطور وزارت دفاع باضافه سازمان شهرداری های کشور و همینطور اتاق اصناف که آنها هم کارهایشان را انجام می دهند و یک مقدار عقب افتادگی دارند. بعضی از دستگاه ها هم هنوز به سامانه اطلاعات شان را وارد نکرده اند که تعدادشان کم و انگشت شمار است. در مرحله بعدی کاری که قرار است انجام شود باید بررسی کنیم که آیا این مدارکی که مورد نیاز است برای صدور یک مجوز آیا این مدارک ضروری است یا خیر. حالا مستند قانونی اگر دارد حتماً یک اصلاحیه را بیاورد به مجلس که فرض کنید مثلاً برای یک کار مشخصی این مدارک نیازی نیست چرا در قانون آماده است اینها ضروری نیست و باید حذف شوند دستورات قانونی انجام شود تا این مرحله پیش رفته ایم و جمع بندی ای که داشتیم در روز یکشنبه این بود که سریعاً وزارت اقتصاد آن لایحه اش را به مجلس بیاورد و بعضی از مدارکی که مورد نیاز نیست را حتماً پیشنهاد بدهد که ما در قانون اصلاح کنیم و تعیین تکلیف شود و همینطور دستگاه هایی هم که هنوز به سامانه متصل نشده اند ما در گزارش نظارتی مان به مجلس گزارش کنیم و از قوه قضائیه هم بخواهیم با اینها برخورد کند که اینها هم مکلف شوند و به سامانه متصل شوند تا ما شاهد تسریع در صدور مجوزها و کسب و کارها باشیم که یک مقدار بتواند رتبه مان را در سطح بین المللی ارتقا بدهد.
مجری: این گزارش نظارتی کمیسیون ویژه چه زمانی در صحن علنی ارائه خواهد شد؟
جناب آقای دکتر جعفر قادری، نایب رئیس محترم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی: ما تلاش مان بر این است که با کمک مرکز ارشاد زودتر در یکی دو هفته آینده این کار را انجام دهیم منتها همزمان درگیر هستیم. قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها که کلیات آن در صحن مجلس به تصویب رسانده ایم می خواهیم در طی این هفته و هفته آینده جزئیات را تا قبل از اینکه مجلس درگیر رسیدگی به بودجه و در ادامه به برنامه شود ما بتوانیم این طرح را به صحن ببریم چون چهل و خورده ای ماده دارد و یک طرح وقت گیری است و کاملاً هم ضروری است و جزء اولویت هایمان است تلاش کنیم که هر دو را درکنار هم پیش ببریم ولی فعلاً اولویت اصلی مان بحث تکمیل این طرح تأمین مالی سات که در همین هفته چنج شش جلسه روی آن وقت گذاشته ایم.
مجری: آقای دکتر حسینی گفته اند که از ظرفیت های قانونی و آئین نامه های داخلی مجلس برای پیشگیری و برخورد با دستگاه اجرایی که وظایف قانونی خودشان را انجام نداده اند استفاده می کنند. لطفاً درباره سازوکارهای با دستگاه های متخلف در اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها هم توضیحاتی بفرمایید.
جناب آقای دکتر جعفر قادری، نایب رئیس محترم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی: دستگاه هایی که به وظایف قانونی خودشان عمل نکرده اند حتماً از طریق تذکر یا بخشی از آئین نامه داخلی مجلس که اجازه می دهد این موارد به صحن ببریم و رأی گیری کنیم و ارجاع دهیم به قوه قضائیه و بتوانیم استفاده کنیم و دستگاه ها را وادار کنیم که به تکالیف قانونی خودشان عمل کنند.
مجری: ممنون