پیشرفت کاداستر در دوسال از ۶ درصد به ۵۵ درصد رسید
نماینده نایین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز مجلس، برخی اقدامات قوه مقننه را تشریح کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما خانم الهام آزاد در گفتگو با شبکه پنج سیما نخست، ولادت حضرت زینب سلام الله علیها را تبریک گفت و روز پرستار و همچنین روز مجلس را گرامی داشت.
مشروح گفتگو:
خانم آزاد: دیروز مصادف بود با ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار که لازم است این روز را گرامی بدارم و تبریک بگویم خدمت همه پرستاران عزیزمان که در این دو سه سال کرونایی زحمتهای بسیاری را متحمل شدند و امروز هم که مصادف است با شهادت شهید آیت الله سیدحسن مدرس که یک الگوی نماینده تراز بود. امیدوارم همه ما نماینده و خادم همه مردم در مجلس شورای اسلامی باشیم که خانه ملت و ملجاء ملت است و بتوانیم وظایفمان را به نحو احسن انجام دهیم.
سوال: شما بعد از انقلاب اسلامی اولین نماینده زن هستید که از نایین، خور و بیابانک وارد مجلس شده است. فکر میکنم کارتان هم سخت است و قطعا باید خیلی تلاش بیشتری کنید. گزارش اتفاقات یک سال اخیر در مجلس را بگویید.
خانم آزاد: طبیعتا وظایف ما نمایندگان زن خیلی سختتر است چراکه به هر حال از یک طرف نماینده حوزه انتخابیه خود هستیم و هم نماینده تمام مردم در مجلس شورای اسلامی هستیم و هم نماینده قشر بانوان عزیز کشورمان که نیمی از جمعیت ایران اسلامی را بانوان تشکیل میدهند. به هر حال وظایف ما دوچندان است. در این دو سال و چند ماه که ما، خادمین ملت در مجلس یازدهم بودیم و مفتخر بودیم به انقلابی بودن، طبق فرمایش حضرت آقا همه اینها وظایف ما را خیلی سختتر میکند. ما سعی کردیم یک تحولی در قوانین اقتصادی با هدف اصلاح ساختار اقتصادی انجام دهیم و خدا را شکر که قوانین خوبی در راستای تحول در قوانین اقتصادی تصویب شد.
سوال: مهمترین موارد را بگویید.
خانم آزاد: هر طرح یا لایحهای که در مجلس ارائه شود پس از این که مصوب شود و به صورت قانون در آید و به تصویب شورای نگهبان برسد، باید آیین نامه اجرایی آن مصوب و ابلاغ و اجرا شود تا مردم عزیزمان بتوانند تاثیر آن را در زندگی خودشان ببینید. به هر حال حرکتهای خوب و ریل گذاریهای صحیحی در این دو سال و چند ماه اتفاق افتاده. به عنوان مثال در بحث جهش تولید مسکن، در بحث تسریع صدور مجوزهای کسب و کار و همه اینها.
سوال: یعنی شرایط واقعا برایشان فراهم شده و تسهیل ایجاد شده در صدور مجوز کسب و کارشان.
خانم آزاد: مفتخرم عضو یک نهاد نظارتی مجلس هستم که کمیسیون اصل ۹۰ است و میتوانم بگویم مجلس در مجلس است. ما سعی کردیم که با اختیارات نظارتی که داریم، بسیار فعال عمل کنیم. ما قوانین زیادی داریم، اما بحث مهمی که میماند نظارت بر اجرای این قوانین است که چقدر بتواند ثمربخش باشد. کارنامه مجلس یازدهم را قطعا ملاحظه کرده اید. ما بسیار پویا و فعال در این زمینه عمل کردیم. قوانینی که مصوب شده شاید لوایح و طرحهایی بوده که بیش از یک دهه در مجلس بوده و به نتیجه نرسیده، اما در مجلس یازدهم ما اینها را نهایی کردیم و مصوب شد و قطعا مردم تاثیراتش را در زندگی خودشان خواهند دید.
سوال: از کارنامه مجلس گفتید و اینکه این مجلس را یک مجلس پویا توصیف کردید. اگر بخواهید نمره بدهید چند میدهید از یک تا ۱۰.
خانم آزاد: من فکر میکنم نمره را باید مردم عزیزمان بدهند. ما با همه توانمان سعی کردیم. نمره را مردم باید بدهند، ولی بنده به عنوان یک فردی که در مجلس بودم وبا توجه به کارها و قوانینی که مصوب شده و طرحهایی که در حال بررسی هستیم و نظارتهایی که در کمیسیون اصل ۹۰ انجام میدهیم، طبیعتا ۱۰ میدهم.
سوال: انصافا ۱۰ را به عملکرد نمایندگان میدهید؟ دیروز در مجلس شورای اسلامی جلسهای برگزار شد برای پیگری کار برنامه هفتم و همزمانی آن با کار بودجه سال آینده. نتیجه این جلسه را به صورت خلاصه میفرمایید؟
خانم آزاد: پنج سال برنامه ششم به اتمام رسیده و ما یک مقدار هم وارد سال ششم شده ایم. یعنی شش سال گذشته از این برنامه پنج ساله. امیدواریم که سریعا برنامه هفتم با سرفصلهایی که در آن تعیین شده به مجلس ارائه شود. چراکه به هر حال مستحضرید که در ماههای آینده لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را باید بررسی و مصوب کنیم. این، مستلزم آن است که در لایحه بودجه ۱۴۰۲ مصوباتی داشته باشیم که در راستای اجرای برنامه هفتم باشد و باید قبل از آن، تصویب برنامه اتفاق بیفتد.
سوال: فکر میکنید تا چه زمانی اتفاق بیفتد؟
خانم آزاد: در قولی که دولت محترم داده اند در دو سه هفته آتی به مجلس ارائه میشود که بتوانیم زودتر بررسیها را داشته باشیم که مکمل لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ باشد. به هر حال سعی کردیم چه در سال ۱۴۰۰ و چه سال ۱۴۰۱ دغدغههای حضرت آقا که اصلاح ساختار بودجه بود اتفاق بیفتد. سعی کردیم یک سری اصلاحات در ساختار لایحه بودجه سال قبل، امسال و سال آینده اعمال کنیم. مثلا میبینیدکه بودجههایی در بحثهای محرومیت زدایی اختصاص یافته. در مباحث اشتغالزایی وکارآفرینی هم به همین صورت تا بتوانیم تمرکز را از شهرهای بزرگ حرکت دهیم به سمت شهرستانها و حتی روستاها.
سوال: این موضوع در برنامههای شما جدی است؟
خانم آزاد: قطعا. اوایل انقلاب ۴۵ تا ۴۷ درصد تولیداتمان در روستاها بود و الان میبینیم که ۲۰ تا ۲۵ درصد تولیدات ما تولیدات روستایی است. حتی آن فرد روستایی هم مصرف گرا شده. ما داریم اعتبارات وفعالیتها را میبریم به سمت روستاها به وسیله اشتغال و وامهای اشتغال زایی و کارآفرینی تا سیاستهای کلی مان اتفاق بیفتد.
سوال: شما نماینده قشر بانوان هستید. امروز هم برنامه سلام تهران اختصاص ویژه دارد به بانوان محترم. آیا ردیف ویژهای برای بانوان در عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی درنظرگرفته شده و چقدر به آن میپردازید؟
خانم آزاد: یک فراکسیون بانوان در مجلس داریم که سعی کردیم که در آن به مسائل بانوان عزیز کشورمان بپردازیم، ضمن اینکه در شورای فرهنگی - اجتماعی زنان و خانواده و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز سیاست گذاری برای بانوان عزیزمان صورت میگیرد.
همچنین در برنامه هفتم که در ماههای آتی قرار است آن را مصوب کنیم.
سوال: چقدر در برنامه هفتم به آن پرداخته شده است؟
خانم آزاد: خیلی. در شورای عالی سیاست گذاری سعی کردیم در زمینههای توانمندسازی بیشتر کار کنیم. اخیرا عضو «آی پی یو» در اتحادیه بین المجالس جهان هستیم و هم عضو هیات رئیسه مجمع زنان اتحادیه بین المجالس جهانی و میتوانم بگویم خانمی از ایران یکی از نمایندگان قاره آسیا پاسفیک در آن مجمع نمایندگان زنان است که آنجا هم یک سیاست گذاریهایی برای بانوان کل کشور صورت میگیرد. در آنجا مباحثی مطرح شد که اشاره کردیم به رشد و بالندگی زنانمان در دوران انقلاب اسلامی. ما سعی کردیم در برنامه هفتم تمرکز بیشتری داشته باشیم روی این مباحث که مبیّن نقش بانوان در زمینههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است، ولی یک مقدار باید پررنگتر شود.
سوال: شما دبیر کمیسیون اصل ۹۰ هستید. آخرین پیگیریهای شما در مورد چه حوزههایی است؟
خانم آزاد: فکر میکنم مردم ما اگر گزارشها را ملاحظه کنند خودشان قضاوت خواهند کرد. مجلس یازدهم وکمیسیون اصل ۹۰ همانطور که گفتم مجلس در مجلس است و یک نهاد نظارتی تمام است در زمینههای مختلف که طبق اصل ۹۰ قانون اساسی رسیدگی به طرز کار قوای سه گانه در حوزه کار این کمیسیون است. ما در هر حوزهای که باید کاری صورت میگرفته، اما انجام نشده ورود کردیم و سعی کردیم به آن بپردازیم. به عنوان مثال اشارهای میکنم به اقدامات کارگروه طرح کاداستر، طرح جامع حدنگار که نظارت مستمری در این خصوص انجام دادیم. تا سال ۱۳۹۹ با وجود اینکه این کار بخشی از برنامه ششم توسعه بود شاید تنها ۶ درصد از کل کشورمان حدنگاری شده بود و سندهای تک برگی داشت. با نظارتهای مستمری که کمیسیون اصل ۹۰ انجام داد این عدد به ۵۵ درصد رسید. ما تلاش میکنیم با دقت و سرعت بیشتری تا پایان دوره مان بتوانیم این عدد را به صد درصد برسانیم که البته دولت هم در این زمینه قول مساعد داده است.