پخش زنده
امروز: -
مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی گفت: بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان درحوزه معدن فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، حسین منصوری در نشست بررسی راهکارهای نوآورانه تامین مالی حوزه معدن با اشاره به اینکه در زیست بوم نوآوری بخش معدن و صنایعمعدنی با چالش کمبود ایده مواجه هستیم و داشتن ایدههای نو برای حل مشکلات مختلف از چالشهای ماست، عنوان کرد: بر اساس معیار جهانی، ۹۸ درصد ایدهها رد میشوند و به این معناست که از ۱۰۰ ایده فقط دو ایده انتخاب میشوند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ شرکت به فعالیت در بخش معدن و صنایع معدنی مشغول هستند، گفت: بر اساس بررسیهای ما ۵۹ درصد از شرکتهای دانش بنیان نیاز به توسعه بازار دارند، ۲۸ درصد با مشکلات تامین مالی روبرو هستند و باقی مشکلات نیز به منابع انسانی مربوط میشود که امیدواریم دانشگاهها، شتابدهندهها، صندوقها و دیگر بازیگران زیست بوم آگاه به این دغدغهها همافزایی و نقش آفرینی کنند.
در ادامه این نشست رئیس دانشکده مدیریت علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از شرکتهای معدنی و صنایع معدنی با الفبای نوآوری و کارآفرینی آشنا نیستند و درباره ورود طرحهای نوآورانه و فناورانه مقاومتهایی نشان میدهند.
مهدی مجیدپور با بیان اینکه دانشگاهها جایی برای شکل گیری و پرورش ایدههای نو هستند، گفت: ما در تلاش بودیم با ایجاد آزمایشگاه نوآوری در درون دانشگاه به مدلسازی و ساختار تامین مالی در زیست بوم نوآوری بپردازیم و نقاط ضعف این عرصه را شناسایی کنیم.
وی ادامه داد: دانشکده مدیریت علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن میتواند بسترهای درست تامین مالی ایدههای نوآورانه و فناورانه را شناسایی و با همکاری متولیان و دیگر بازیگران زیست بوم نوآوری بخش معدن کشور ، راهکارهای حمایت مالی از نسل نوآور را ارائه کند.
مجید وفایی فرد عضو هیأت اجرایی در ادامه این نشست مطرح کرد: مراکز نوآوری و شتابدهندهها موتور محرک زیست بوم نوآوری هستند و متولیان بخش معدن اهرمهای حرکت توسعه این زیست بوم محسوب میشوند.
مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران افزود: با توجه به اینکه یکی از اهداف راهاندازی مرکز نوآوری افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان در بخش معدن و صنایع معدنی بوده، چگونگی تامین مالی و نوع حمایت از نوآوران جوان حائز اهمیت است تا فناوران و نوآوران دانشگاه و صنعت به ایدهپردازی ترغیب شوند.
وی با اشاره به تجارب برگزاری جشنواره مشترک دانشگاه تهران، ایمیدرو و (اینوماین) بیان کرد: نهادسازی در تامین منابع مالی ایدههای معدنی و بهرهگیری از ظرفیتهای حمایتی موجود در دستگاههای اجرایی و همنشینی بازیگران چندسویه اقتصاد دانشبنیان همواره از اهداف قابل توجه در زیست بوم نوآوری بخش معدن بوده است.
در این نشست همچنین مدلهای نوآورانه برای تامین مالی نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی و همچنین نحوه همکاری با آزمایشگاه نوآوری دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر مورد بررسی قرار گرفت.