برداشت ۱۵۳ تُن محصول زعفران در خراسان رضوی
با برداشت ۹۰ درصد طلای سرخ در خراسان رضوی، تا کنون ۱۵۳ تُن محصول راهبردی زعفران تولید شده است و طی روزهای آینده کار برداشت به پایان خواهد رسید.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:
بر خلاف پیش بینیهای انجام شده در سال جاری که حکایت از برداشت ۱۵۰ تن زعفران در استان داشت با بهبود وضعیت بارش در برخی مناطق استان، این میزان امسال به ۱۷۰ تن خواهد رسید و بر این اساس وضعیت برداشت محصول در شهرستانهایی مانند تربت جام، خواف و رشتخوار به مراتب بهتر از قبل شده است.
غلامحسین ساربان افزود: این میزان تولید نسبت به عملکرد در شرایط عادی که بین ۳۰۰ تا ۳۲۰ تُن برداشت محصول داریم همچنان نشان از روند کاهشی دارد.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از مجموع ۱۲۱ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور، ۹۱ هزار هکتار و در حدود ۷۶ درصد متعلق به خراسان رضوی است.
ساربان افزود: محصول زعفران به شدت تحت تاثیر شرایط اقلیمی به ویژه دمای هوا و بارندگی است و در سال زراعی اخیر با کاهش ۶۰ درصدی بارندگی در فروردین امسال بخش زیادی از مزارع زعفران آسیب دید و بارندگیهای بعدی نیز دیگر در رشد گیاه تاثیر مثبتی ایجاد نکرد.
وی اضافه کرد: سال گذشته سطح زیر کشت زعفران با ۵۰ درصد کاهش بسیار فاجعه آمیز بود.
هر هکتار سطح زیر کشت محصول زعفران برای ۲۲۰ نفر شغل ایجاد میکند و به این ترتیب طبق بررسیها در خراسان رضوی ۱۱۹ هزار خانوار از محل برداشت این محصول ارتزاق میکنند.
بیش از ۹۰ درصد زعفران تولیدی کشور در خراسان رضوی و شهرستان تربت حیدریه تولید میشود.