پخش زنده
امروز: -
کارشناس دارویی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نسبت به عوارض مصرف بی رویه داروها به عنوان تهدیدی جهانی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، الناز بهروز آنتی بیوتیکها را دستهای از داروها برای از بین بردن عوامل ایجادکننده بسیاری از بیماریهای عفونی به صورت گسترده در سراسر دنیا عنوان کرد و گفت: کشف این داروها کمک بزرگی به علم پزشکی کرده و در سالهای اخیر جان انسانهای زیادی را نجات داده اند.
وی افزود: آنچه دانشمندان را به شدت نگران کرده است، بی اثر شدن آنتی بیوتیکها در درمان برخی از بیماریهای عفونی است و در واقع میکروب یاد میگیرد که چگونه خود را تغییر دهد تا اثر آنتی بیوتیک را خنثی کند و در امان بماند.
بهروز در خصوص تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها میگوید: در تجویز و مصرف آنتی بیوتیک در مقادیر بالا نتیجهای حاصل نمیشود و عفونت پایدار میماند، عفونت سخت درمان میشود و هزینه درمان بالا میرود و در واقع استفاده بی رویه آنتی بیوتیکها اثرشان را بر درمان بسیاری از بیماریهای عفونی از دست میدهند.
کارشناس دارویی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: باید این باور غلط که برای هر گلودرد، دندان درد و یا سرماخوردگی معمولی از آنتی بیوتیکهای خوراکی و تزریقی استفاده شود را فراموش کنیم و اگر پزشک معالج تشخیص داد که بیماری ویروسی است و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد، وی را زیر فشار تجویز آن قرار ندهیم.
وی تاکید کرد: مردم باید با عوارض مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیکها و عوارض مقاومت میکروبی را که امروزه به عنوان یک تهدید جهانی محسوب میشود به خوبی آشنا باشند.