پخش زنده
امروز: -
اِیر فرایرها (AIR fryer) یا سرخ کنهای بدون روغن، اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کردهاند و علاقهمندان به تناسب اندام امیدوارند که با کنار گذاشتن غذای سرخشده ناسالم و بدون احساس گناه بتوانند از خوردن غذا لذت ببرند.
اما کارشناسان هشدار می دهند، ممکن است این دستگاه های جادویی جنبه های منفی هم داشته باشد.
به گفته موسسه ملی سرطان، غذا در این دستگاه ها به طور بالقوه می تواند ترکیبات مضری مانند هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و آمین های هتروسایکلیک ایجاد کند که این ترکیبات با سرطان مرتبط هستند.
با این حال، پزشکان بر این باورند که این دستگاههای محبوب در صورت استفاده صحیح میتوانند فواید زیادی داشته باشند. استفاده چربی بسیار کمتر نسبت به غذاهای سرخ کردنی یک مزیت آشکار برای سلامتی است.
دقت کنید اگر می خواهید از ایر فرایرها به عنوان روش اصلی آشپزی خود استفاده کنید، مطمئن شوید که هنوز تعادل در رژیم غذایی خود دارید و تمام مواد مغذی مورد نیاز خود مخصوصا سبزیجات را دریافت می کنید.
تئوری ایر فرایرها این است که طعم و تردی غذا را با ۷۵ درصد روغن کمتر و در نتیجه کالری کمتری ارائه دهند؛ در نتیجه میتوانند به کاهش وزن یا مدیریت وزن افراد کمک کنند.
ایر فرایرها چگونه کار می کنند؟
این دستگاه کمی شبیه اجاق گاز همرفت عمل می کند. هوای گرم توسط یک عنصر گرم کننده ایجاد می شود و سپس توسط یک فن در اطراف غذا به گردش در می آید. سبزیجات یا گوشتی که در آن قرار می دهید در سبد نگهداشته می شوند و هوای گرم می تواند به طور یکسان همه غذا را بپزد.
با استفاده از سرخ کن هوا بر خلاف سرخ کردن سنتی، می توانید بدون نیاز به استفاده از روغن زیاد، غذای خود را ترد و قهوه ای کنید.