پخش زنده
امروز: -
توجه به نشانگرهای رنگی تغذیهای مواد غذایی تولیدی داخل، نقش بسزایی در کنترل و غلبه بر دیابت دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو نیشابور گفت: بیماری دیابت یکی از شایعترین بیماریهای غیر واگیر متابولیک است که در آن بدن فرد مبتلا توانایی سوخت و ساز کامل مواد قندی را از دست داده و به دنبال آن قند خون افزایش مییابد.
مریم کلاهدوز افزود: دو نوع دیابت وجود دارد که نوع یک آن وابسته به انسولین و درکودکان و نوجوانان و افراد زیر ۳۰ سال بروز کرده و مجموعهای از عوامل ژنتیکی، محیطی و ایمنولوژیکی در بروز آن موثر هستند و نوع دو دیابت نیز غیر وابسته به انسولین بوده که در بزرگسالان بروز کرده و چاقی، سابقه خانوادگی، بیماریهای قلبی عروقی و استرس در بروز آن تاثیر دارند.
وی با تاکید بر نقش تغذیه در مهار بیماری دیابت گفت: بیماری دیابت را میتوان با تغذیه مناسب، ورزش و دارو کنترل نمود و رژیم غذایی مناسب در دیابت باید کم حجم و کم کالری باشد، در دفعات متعدد در طول روز مصرف شده و شامل همه اقلام مواد غذایی با رعایت و کنترل و طبق نظر مشاور تغذیه و پزشک معالج باشد.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو نیشابور افزود: در راستای مقابله با افزایش بیماریهای غیر واگیر، درج نشانگرهای رنگی تغذیه بر روی بسته بندی مواد غذایی تولید شده در کارخانجات و کارگاههای تولید مواد غذایی الزامی بوده تا مصرف کننده با بررسی این نشانگرها بتواند مطمئنترین ماده غذایی را با توجه به وضعیت سلامتی خود انتخاب نماید.
کلاهدوز گفت: توصیه میشود جهت کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت، شکر، کربوهیدراتهای تصفیه شده و مواد قندی را کاهش داده و رژیم غذایی با کربوهیدرات کم انتخاب نموده، به علاوه ورزش منظم، مصرف مقدار کافی نوشیدنیهای سالم نظیر آب، مصرف فراوردههای گیاهی حاوی فیبر، حفظ وزن ایده آل، فعالیت بدنی منظم و خودداری از کمتحرکی و نشستن زیاد مورد نظر قرار گیرد.