جمعیت هلال احمر؛
از امدادرسانی در بحران تا فعالیتهای داوطلبانه
رئیس جمعیت هلال احمر با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر سیما، فعالیتها و اقدامات پیشگیرانه این جمعیت را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، پیرحسین کولیوند گفت: آموزش همگانی و تخصصی، مهارت افزایی و اقدامات پیشگیرانه از مهمترین وظایف جمعیت هلال احمر است.
وی با اشاره به وظایف سازمان جوانان جمعیت هلال احمر افزود: این سازمان، مدخل ورودی داوطلبان، امدادگران و نجات گرانی است که به جمعیت هلال احمر وارد میشوند، حدود ۶۰۰ هزار داوطلب جوان و نوجوان در سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تحت آموزشهای مختلف از جمله آموزش امداد و نجات و آموزش در زمینه مهارت زندگی، مسائل اجتماعی، اشتغالزایی، آسیب زدایی و ... هستند.
کولیوند افزود: تعدادی از جوانان داوطلب که قبلاً آموزش دیده بودند به عنوان مربیان بیانیه گام دوم تربیت شده و آموزش دیدند، بر این اساس با وزارت آموزش و پرورش نیز تفاهم نامهای بسته شد و این آموزشها در دانش آموزان از سطح نونهال تا زمانی که دیپلم میگیرند با حضور در خانههای هلال، عملیاتی میشود که این امر با استقبال خوبی از سوی دانش آموزان و خانوادهها همراه شده است.
کولیوند گفت: ذات کار جمعیت هلال احمر به صورت خیریه است که از جنس مردم است و سومین سالی است که ثبت نام و جذب به صورت داوطلبانه است، حدود ۱۱ اردوگاه و ۲۳۳ مرکز فرهنگی- ورزشی در سراسر کشور و علاوه بر آن از مساجد و سرای محلهها برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان کمک گرفته شده است تا بتوانیم ظرفیتهای بیشتری را از جوانان و نوجوانان اینجا بکار بگیریم و از آنها استفاده کنیم. یکی از این برنامهها راه اندازی مدرسه امداد و نجات در هلال احمر است که از اول دانش آموزانی را تربیت کنیم که علاوه بر دروس عمومی، دروس تخصصی شان به سمت امداد و نجات و فعالیتهای جمعیت هلال احمر میرود.
وی افزود: علاوه براین در یک مؤسسه علمی- کاربردی دانش جویان در مقاطع کاردانی، کارشناسی و رشتههای عالیه تربیت میشوند، با دانشکده دانشگاه فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش نیز از ۹۰ هزار نفری که دارند، تا به امروز ۳۰ هزار نفر در زمینه های امداد و نجات، تغییرات اقلیمی، سبک زندگی، مباحث اجتماعی و رفتاری آموزش دیده اند .
کولیوند ادامه داد: از بین داوطلبانی که جزو گروه سازمان جوانان ما هستند، ۳۲۰۰ زوج جوان که سال گذشته ازدواج کردند در راستای فرهنگ تشویق برای ازدواج، فرزندآوری و جمعیت، سفری برایشان در نظر گرفته شده که به مشهد رفته و با همکاری آستان قدس رضوی برنامههای مفصلی برای آنان اجرا میشود. طرح یاس نیز، طرح دیگری در سازمان جوانان است برای خانمهای بالای ۳۰ سال که تحت پوشش کمیته امداد و سرپرست خانواده بودند و به کسب و کارهای خرد علاقه داشتند شناسایی شده و به آنها آموزش دادیم که تعدادی از آنان مواد اولیه تهیه میکنند ، تعدادی محصول تولید میکنند، تعدادی بازاریابی کرده و تعدادی میفروشند و این چرخه به صورت کامل توسط خودشان صورت میگیرد.
وی افزود: جمعیت هلال احمر به نوجوانان برای فعالیت در فضای مجازی و چگونگی استفاده از این فضا و اینکه چطور در خبرها بتوانند تجزیه و تحلیل کنند و چطور به اهداف بشردوستانه بتوانند برسندبه صورت روایتگری و مستند آموزش میدهد.
کولیوند گفت: کارگروهی برای تشکیل کمیتههای آمادگی جسمانی، چالاکی، سرعت عمل تشکیل دادیم کردیم انجام دهیم، باید یاد بگیریم کار گروهی کنیم، همدیگر را جذب کنیم و این خیلی میتواند مؤثر باشد؛ این یکی از هدفهای اصلی سازمان جوانان، علاوه بر این در نظام وظیفه آموزشهای کمکهای اولیه و امداد و نجات را نیز انجام میدهیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ایجاد تیمهای سحر گفت: اعضای این تیم بالغ بر ۱۴۰ هزار نخبه داوطلب که سفیران حمایت روحی - روانی هستند که در زمان وقوع حادثه که نگرانی در خانوادهها وجود دارد، این تیمها با استفاده از کارشناسان روان شناسی و مددکاری سطح تاب آوری و میزان امید به زندگی را در افراد بالا میبرند.
وی با اشاره به دواطلبین جمعیت هلال احمر گفت: این افراد از قشرهای مختلف مردم هستند که در کنار کار تخصصی خود به عنوان علاقمند در کنار تیمهای هلال فعالیت میکنند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: فعالیت ما فقط مختص داخل نیست و امداد رسانی در ۱۲ مرکز درمانی نیز در خارج از کشور از جمله کشورهای آفریقایی با کمک تیمهای جهادی صورت میگیرد.
کولیوند با اشاره به فعالیت هلال احمر در ایام اربعین گفت: مسئولیت امداد و نجات و سلامت در کشور عراق به عهده جمعیت هلال احمر بود، همچنین با هم افزایی ایجاد شده بین هلال احمر ایران و عراق و وزارت صحه عراق و حشدالشعبی تامین پزشک، کادر پرستاری و دارو و تجهیزات به نحو مطلوبی صورت گرفت.
وی گفت علاوه بر این با ایجاد پایگاه در هر صد عمود و تلاش نیروهای هلال احمر در مرزها، جادهها و مسیر نجف تا کربلا، فعالیت در شش بیمارستان وزارت صحه عراق، امداد رسانی با آمبولانسها و اتوبوس آمبولانسها، و انتقال پزشکان با بالگرداز مرز خسروی تا بیمارستان امام حسین کربلا خدمات ارزشمندی به زائران ارائه شد.
کولیوند با اشاره به همکاری هلال احمر با پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا در کاهش حوادث رانندگی و تلفات جادهای گفت: تلاش داریم نه تنها در زمستان، بلکه نوروز ۱۴۰۲ را نیز بدون جان باخته سپری کنیم، برای حضور در پایگاهها و مناطق آسیب پذیر آمادگی کامل داریم، سایر دستگاهها نیز از جمله پلیس راهور و آموزشهای لازم از سوی وزارت بهداشت و درمان، وزارت راه، اورژانس و صدا و سیما نیز این آمادگی بیشتر میشود.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به نوسازی تجهیزات و ناوگانهای امدادی گفت: امسال ۹۰۰ دستگاه به ناوگان هلال احمر اضافه شده است که شامل ۳۰۰ دستگاه آمبولانس و ۶۰۰ دستگاه خودروی نجات است، ۶۵۰۰ دستگاه دیگر نیز درخواست داده ایم که منتظر تصویب در صحن اصلی دولت هستیم، علاوه بر آن درخواست تجهیزات انفرادی برای حفاظت فردی و امداد و نجات نیز داده ایم.
وی خاطر نشان کرد: سرمایههای اجتماعی هلال احمر نسبت به گذشته بهتر شده است و تیم حاکمیتی هلال همراهی خوبی دارند.