پخش زنده
امروز: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ١٨:٢٠:٥٩
کارشناس تغذیه استان کرمانشاه گفت : بهترین زمان برای دریافت غذای کمکی بعد از شش ماهگی است و اگر از این مدت دیرتر باشد سرعت رشد کودک کمتر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه ، اربابی با بیان اینکه تا سن شش ماهگی فقط قطره ویتامین آ ، د و شیر مادر به کودک داده شود افزود: دستگاه گوارش کودک هنوزبه صورت کامل تکامل پیدا نکرده و هضم غذا برای او سخت است از طرفی در کودکان زیر شش ماه ایجاد هماهنگی در بلعیدن و تنفس سخت است و امکان وارد شدن غذا به ریه وجود دارد.
وی بیان داشت: بهترین زمان برای دریافت غذای کمکی بعد از شش ماهگی است و اگر از این مدت دیرتر باشد سرعت رشد کودک کمتر میشود.
کارشناس تغذیه استان کرمانشاه ادامه داد: برای شروع غذای کمکی از ماده ساده در هفته اول استفاده شود که فرنی گزینه مناسبی است و در هفته دوم هم میتوان حریر بادام به برنامه غذایی کودک اضافه کرد.
اربابی اظهار داشت: باید بین هرغذای جدیدی که به برنامه غذایی کودک اضافه میشود بین ۳ تا ۵ روز فاصله باشد تا ذائقه کودک غذای جدید را بپذیرد.
وی گفت: برای کودکان میتوانند از شیر تازه گاو فرنی تهیه کنند چرا که با جوشیدن شیر میکروبهای آن از بین میرود.
کارشناس تغذیه استان کرمانشاه ادامه داد: بعد از ۳ هفته میتوان کم کم غذاهای ترکیبی مانند پوره گوشت قرمز یا مرغ همراه کمی برنج به عنوان سوپ استفاده کرد.
اربابی افزود: باید در روز دو تا سه وعده غذایی به کودک داده شود و ابتدا با ۲ تا ۳ قاشق مربا خوری شروع کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر در خانواده کودک سابقه آلرژی به تخم مرغ نباشد میتوان در ۸ ماهگی زرده و سفیده تخم مرغ به اندازه قاشق چایخوری استفاده کرد.
کارشناس تغذیه استان کرمانشاه گفت: غذاهای ترکیبی مانند حلیم، آش ،سوپ و سبزیجات نیز باید به تدریج به برنامه غذایی کودک اضافه شود.
اربابی افزود: با اضافه کردن پودر جوانه غلات و حبوبات به سوپ یا آش کودک میتوان ارزش غذایی آن وعده را افزایش داد هم چنین کودکان بالای یکسال میتوانند به مقدار کم از گردو بادام پسته و میوه جات استفاده کنند.
وی بیان داشت:برای افزایش انرژی غذا نیز در هر وعده میتوان کره یا روغن زیتون به اندازه یک قاشق مربا خوری استفاده کرد.