پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی:دستگاههای خوزستان باید برنامه هایشان را جهت کاهش جمعیت حاشیهنشین اعلام کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ،نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: باید مشخص شود که برنامههای شهرداری و مسئولین شهر برای توسعه اهواز، تکمیل پروژههای نیمه تمام و توجه به مناطق کم برخوردار و حاشیهای چیست و از نهادهای نظارتی درخواست میشود که بر هزینهکرد این مبالغ نظارت کافی را داشته باشند.
سید کریم حسینی ،با اشاره به برنامههای دولت برای حاشیه نشینی، اظهار کرد: پدیده حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی را باید از جمله نتایج و پیامدهای صنعتی شدن و شهرنشینی پرسرعت در جامعه دانست و یکی از مسائل مهم در حوزه مدیریت شهری و برنامهریز اجتماعی در جامعه محسوب میشود.
وی افزود: حاشیهنشینی مسائل مهمی برای شهرهایی، چون خوزستان ایجاد کرده به طوری که درمحلات حاشیهنشین نرخ جرائم و بزهکاری به علت تراکم بالای جمعیت، فقر و... مشکلات عدیده برای ساکنان این مناطق و شهرها به وجود میآورد.
نماینده مردم اهواز ، ضعف برنامههای بخشی مشخص و موثر برای پاسخگویی به نیاز سرپناه کمدرآمدها در توزیع جغرافیایی مناسب، عدم پیشبینی فضایی مسکونی کافی و مناسب اقشار کمدرآمد در طرحهای کالبدی شهری و اعمال استانداردهای خارج از استطاعت آنها را از گرفتاریهای حاشیه نشینان دانست و گفت:سازمان اجتماعی وزارت کشور که هماهنگ کننده بیش از ۲۰ دستگاه دیگر است که تا به امروز، بودجه اختصاص یافته در راستای (رسیدگی به مناطق کم برخوردار) در اختیار آنها قرار نگرفته و این موضوع در کمیسیون اجتماعی مجلس با مسئولین دولتی مطرح شده است.
وی افزود: هنگامی که دولت بودجهای را به عنوان بودجه سنواتی در این خصوص اختصاص میدهد و مجلس نیز آن را مصوب میکند، انتظار میرود که دولت یا سازمان برنامه بودجه این اعتبارات را در اختیارشان قرار دهد.
اعلام برنامه های کاهش جمعیت حاشیه نشین
نماینده مردم اهواز در مجلس عنوان کرد: استان خوزستان باید برنامه خودش را برای توجه به مناطق حاشیه نشین عنوان کند و این مسئولیت فقط متوجه یک مرجع نیست بلکه متعلق به چندین دستگاه است که استانداری نیز به عنوان هماهنگ کننده دستگاههای اجرایی در استان باید برنامه خود را ارائه دهد، نمایندگان مجلس نیز برای تخصیص بودجه باید پیگیریهای لازم را انجام دهند.
وی گفت: خوزستان نیازمند یک کارگروه مشخص برای رفع مشکلات و کاهش جمعیت حاشیهنشینی است تا شیوههای مختلفی از جمله برخوردار کردن و اختصاص دادن بودجه به زیرساختهای این مناطق و ارائه خدمات لازم را برای کاهش این مشکل به کار برند.
اختصاص بودجه آلایندگی به خوزستان
حسینی با اشاره به اختصاص بودجه ۵ هزار میلیارد تومانی آلایندگی به خوزستان، بیان کرد: باید مشخص شود که برنامههای شهرداری و مسئولین شهر برای توسعه اهواز، تکمیل پروژههای نیمه تمام و توجه به مناطق کم برخوردار و حاشیهای چیست و از نهادهای نظارتی درخواست میشود که بر هزینهکرد این مبالغ نظارت کافی را داشته باشند و مجموعهای را برای نظارت مشخص کنند.
وی با اشاره به لزوم ارائه برنامههای مشخص برای اشتغال و مسکن، گفت: باید عملکرد و آمار کامل یک ساله بیان شود و اگر مسئولی اعلام میکند بیکاری در استان خوزستان کاهش یافته است، باید اعلام کند که این کاهش بر اساس چه شاخصهایی است و برای راستیآزمایی از چه ابزارهایی استفاده میشود که مردم به طور کامل اغنا شوند.
نماینده مردم اهواز افزود: همه شرکتهای خصوصی و دولتی باید اعلام کنند در این دوره دولت چند نفر را به طور واقعی استخدام کردند، زیرا برخی شرکتها مانند شرکت فولاد خوزستان استخدامهایی انجام میدهند که با انبوه شرکت کنندگان مواجه میشوند و تعداد کمی را جذب میکنند و نیمی از آنها نیروهای خود شرکت است که از طریق آزمون تبدیل وضعیت میشوند.
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: برای انتصاباتی که در استان خوزستان انجام میشود از افرادی با بلوغ کامل فکری، سیاسی و تجربی استفاده نمیکنند و اگر در انتصابات متوجه کوچکترین رابطه کاری بین نماینده مجلس و فرد شوند از انتصاب وی خودداری میکنند و توجهای به تجربه و تواناییهای فرد ندارند