پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: برای سهولت در صدور نسخ الکترونیک، ۱۵۰ شرکت دانش بنیان، محصولات خود را معرفی کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ شمار نسخههای الکترونیک در آبان از ۱۱۸ میلیون عبور کرد؛ «امیرحسین حبیبیان» مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت در این باره گفت: ماهانه ۸ میلیون نسخه به صورت الکترونیک صادر میشود.
اما همچنان نسخ کاغذی هم نوشته و هم پیچیده میشود، اگرچه برخی استانها در روند اجرای قانون نسخه الکترونیک رتبه دارند.
مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت در این باره گفت: بیشترین مشارکت پزشکان در استان یزد بود که نسخ ۹۸ درصد از پزشکان به صورت تمام الکترونیک است.
اما هستند استانهایی که نسخه کاغذی سهم بیشتری در سبد ماهانه آنان دارد.
«امیرحسین حبیبیان» افزود: در خراسان رضوی ۲۰ درصد نسخ به صورت کاغذی نوشته میشود و پس از آن استانهای قم و اردبیل به ترتیب ۱۴ و ۱۱ درصد نسخ آنان به صورت کاغذی نوشته میشود. همچنین در استان تهران ۱۰ درصد نسخ کاغذی نوشته میشود.
مسئولان برای جلب نظر پزشکان تعرفه ویژه برای صدور نسخه الکترونیک در نظر گرفتهاند.
«محمدمهدی ناصحی» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در این باره گفت: هیئت دولت با پیشنهاد شورای عالی بیمه مصوبهای مبنی بر ایجاد درصد تشویقی برای نسخ الکترونیک داشت و برای پزشکانی که با این طرح همکاری داشتند، این درصد تشویقی در نظر گرفته میشود.
از طرفی نوشتن نسخه کاغذی مشمول تذکر میشود.
مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت در این باره گفت: با استفاده از سامانه نسخه الکترونیک میتوان رفتار پزشکان در تجویز را مشخص و به پزشک اعلام کرد.
اکنون صحبت از رفع مشکلات یکپارچگی سامانه نسخه الکترونیک با کمک محصولات دانش بنیان است.
«امین بیگلرخانی» رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در این باره گفت: همه آنها در حال معرفی به آزمایشگاههای ارزیابی کیفی هستند تا در صورت کسب استانداردهای وزارت بهداشت و پرونده الکترونیک، استفاده شود.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت افزود: ۱۵۰ شرکت بخش خصوصی و دانش بنیان محصولاتی را برای سامانه واحد نسخه الکترونیک ارائه کردهاند و دانشگاههای علوم پزشکی نیز از این ظرفیت استفاده میکنند و در این خصوص مشکلی ندارند.
مشکلی که با رفع آن بهانهای برای نوشتن نسخه الکترونیک باقی نمیگذارد.
با گذشت ۱۰ ماه از اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک، هنوز ۸ درصد پزشکان به صورت کاغذی نسخه مینویسند.